HEDEF 7 MİLYAR DOLAR!

HEDEF 7 MİLYAR DOLAR!

HEDEF 7 MİLYAR DOLAR!

03 Mart 2017 - 14:36

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, son 6 ayda Türkiye'nin fizik tedavi ve rehabilitasyon  konusunda dünyanın yükselen yıldızı haline geldiğini belirterek, sağlık  turizmindeki hedeflerinin 2017 yılında 7 milyar dolar olduğunu söyledi.
Sağlık turizminde her geçen  yıl hedef kitlenin genişlediğini, tedavi alan hastaların memnuniyet seviyesinin  yükseldiğini ve bunun yeni misafirler için referans olduğunu anlatan Türkiye sağlık Turizmi Konseyi Kurucu  Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'ye Avrupa'dan gelen turist sayısının düşmesine karşın, turizm  gelirlerinde geçen yıl artış kaydedilen tek harcama türünün "sağlık" olduğuna  dikkati çekti.  Çakmak, en yoğun talebi Orta Doğu ülkeleri, Türk cumhuriyetleri ve  Afrika'dan aldıklarını aktardı.

  "Avrupa'dan turist kaybımızı Orta Doğu ve Afrika ülkeleriyle kapattık"  ifadesini kullanan Çakmak, şunları kaydetti:

"Turizm sektöründe ilk 2 ayı tamamladık. Diğer turizm alanlarında  düşüş olmasına rağmen bizde yükselme devam ediyor. Hatta ilk iki ay rakamları  yüzümüzü güldürdü diyebiliriz. 2016 yılına göre sağlık turizminde ağırladığımız  turist sayısının ocak ve şubatta yüzde 7 civarında artış gösterdiğini  düşünüyoruz."

"IRAK VE Libya BAŞTA GELİYOR"

Tüm dünyada gerçekleştirdikleri "sağlık turizmi" tanıtım  çalışmalarının sonuç verdiğini dile getiren Çakmak, iyileşmek için Türkiye'yi  tercih edenlerin arasında Irak ve Libya vatandaşlarının başta geldiği bilgisini  verdi.

Nijerya, Kenya, Tanzanya, Etiyopya'dan da yoğun talep almaya  başladıklarını vurgulayan Çakmak, "Ortopedi, kardiyoloji alanında hizmet almak  isteyenler oluyor. Ayrıca son dönemde yeni merkezlerin açılması ile pediatrik  onkoloji, kemik iliği transplantasyonu konusunda da Türkiye daha çok tercih  ediliyor. Yeni merkezlerin açılması, yatak kapasitesinin artışı ile kemik iliği  transplantasyonu da yaygın şekilde gerçekleştiriliyor." dedi.

SAĞLIK TURİZMİ DAHA ÇOK KAZANDIRIYOR

Yaz turizmi için Türkiye'yi seçen bir yabancının yaklaşık 650-750  dolar döviz bıraktığını kaydeden Çakmak, sağlık turizminde bu rakamın yaklaşık 10  katına çıktığını dile getirdi.

Şifa bulmak için gelenlerin daha uzun süre konakladığını, termal su  ile iyileşmek isteyenlerin en az 3 hafta Türkiye'de kaldığını anlatan Çakmak,  "Fizik tedavi ve rehabilitasyon için termal merkezlere gelen turistler 6 bin  dolar ödüyor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE DÜNYA 3'ÜNCÜSÜ"

Japonya ve Amerika'dan sonra Türkiye'nin fizik tedavi ve  rehabilitasyon hizmetinde dünya 3'üncüsü olduğuna işaret eden Çakmak, şöyle  konuştu:

"Son 6 ayda Türkiye fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunda dünyanın  yükselen yıldızı haline geldi. Turistler özellikle Denizli bölgesini tercih  ediyor, 60-70 ülkeden talep alıyoruz. Türkiye'nin sağlık turizminde 2017 yılı  hedefi 7 milyar dolar, 2023'te ise 20 milyar dolar. Termal kür merkezlerinin  toplamdaki payı da 15 milyar dolar olacak."

YUNANİSTAN İLE İŞ BİRLİĞİ HAZIRLIĞI

Turizmde ölü sezon olan ekim ile mart arasındaki dönemi canlandırmak  için Yunanistan ile iş birliği yapmaya hazırlandıklarını anlatan Emin Çakmak, bu  çerçevede Avrupa'da yaşayan 55 yaş üstü 125 milyon insanı hedeflediklerini  söyledi.

Geriatri turizmi kapsamında Avrupa ülkelerinden gelen turistleri kış  aylarında Türkiye ve Yunanistan'da ağırlamayı amaçladıklarını belirten Çakmak,  Yunanistan Sağlık Turizmi Konfederasyonu ile Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme  Konseyi arasında yapılan anlaşmanın bürokratik çalışmaların ardından hayata  geçirileceğini söyledi.

Proje kapsamında hem Türkiye hem de Yunanistan'ın Avrupa'da ortak  destinasyon olarak tanıtılacağını ifade eden Çakmak, anlaşmaya göre turistlerin 3  ay Türkiye'de 3 ay da Yunanistan'da kalacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x