ASKERLER İTİRAFÇI OLDU: ORDUDAN ATILIRSIN HOCAEFENDİ SANA BEDDUA...

ASKERLER İTİRAFÇI OLDU: ORDUDAN ATILIRSIN HOCAEFENDİ SANA BEDDUA EDER

ASKERLER İTİRAFÇI OLDU: ORDUDAN ATILIRSIN HOCAEFENDİ SANA BEDDUA EDER

24 Ağustos 2017 - 16:36

FETÖ'nün "askeri mahrem" yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan  askerlerden 6'sı, itirafçı oldu. İtirafçı askerlerden Yüzbaşı Ö.S, "Sorumlu abi, 'Bak bizim her şeyden haberimiz olur, dünyanı da cennetini de kaybediyorsun, ismini açık ederiz ifşa olur, ordudan atılırsın, hocaefendi sana beddua eder' diye tehdit etti" dedi.
Sivas merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan askerlerden  6'sı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.  Sivas Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre,  FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma  kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 9 askerden  6'sı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak terör örgütü hakkında bilgiler  verdi.

  Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan astsubay Y.U. ifadesinde, 15  Temmuz gecesi nöbetçi olduğu birliğinde, bağlı olduğu cemaat abisi K'nin  kendisine telefon ederek "Patronların dediğini yap, emirlere uy." şeklinde  talimat verdiğini belirtti.    Üsteğmen A.Y. ise kendisinden sorumlu abinin sık sık yanına gelerek  birlikteki tüm askeri personel hakkında, "Siyasi görüşü nedir, nelerden hoşlanır,  yaşam tarzı, cemaate bakışı nasıldır, bize yakın mı, uzak mı, düşman mı?"  şeklinde sorular sorup, bilgiler alıp not ettiğini aktardı.  Astsubay E.K. de cemaatten ayrılmak istediğini ancak sorumlu abinin  kendisini "Biz isteseydik seni okuldan bile attırırdık, senin aldığın nefesleri  bile biz biliriz, bak kardeşlerin okuyor, hepsinin önünü keseriz, hiçbir baltaya  sap olamazlar." şeklinde tehdit ettiğini ifade etti.

  HOCAEFENDİ SANA BEDDUA EDER

Yüzbaşı Ö.S. ise "Sorumlu abi 'Bak bizim her şeyden haberimiz olur,  dünyanı da cennetini de kaybediyorsun, ismini açık ederiz ifşa olur, ordudan  atılırsın,  hocaefendi sana bir beddua eder' diye tehdit etti." itirafında  bulundu. Üsteğmen A.E. de cemaatin askeri okul sınavları öncesi 60 soru  verdiğini, bunlardan 20'sinin sınavda çıktığını ve bu şekilde sınavı kazandığını  kaydetti. Astsubay Y.U. ise sorumlu abinin kendisine "Avrasya" adlı bir katalog  gösterip, "Şunlara bak, beğen seni evlendirelim" diye içinde birçok kadın resmi  olan bir katalog gösterdiğini anlattı.  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas merkezli 12  ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, 16'sı muvazzaf, biri meslekten ihraç  edilen 17 askeri gözaltına almış, işlemleri tamamlanan ve adliyeye gönderilen 9  zanlıdan 3'ü tutuklanmış, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki diğer 8 zanlının adliyedeki işlemleri devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x