DOMATES, HEM YURT İÇİ HEM DE YURT DIŞI GÜNDEME DAMGASINI VURDU!

DOMATES, HEM YURT İÇİ HEM DE YURT DIŞI GÜNDEME DAMGASINI VURDU!

DOMATES, HEM YURT İÇİ HEM DE YURT DIŞI GÜNDEME DAMGASINI VURDU!

04 Mayıs 2017 - 11:41

Domates, önce dün enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 'fiyatı en çok yükselen' yiyecek olarak zirveye çıktı. Bu rakamların açıklanmasının ardından Soçi'deki Erdoğan-Putin görüşmesine de domates damgasını vurdu. Peki, domates fiyatları neden yüksek? İşte sebebi...

Türkiye ekonomisinin başlıca gündemleri arasında, döviz fiyatlarının seyri, Borsa İstanbul'un rekor kırması, enflasyonun yükselmesi, işsizliğin artması gibi çok önemli veriler bulunuyor. Ancak son günlerin ekonomik olarak en çok tartışılan konusu 'domates' oldu.
 
DOMATES, SOÇİ'YE DE DAMGA VURDU


Domates, dün Soçi'de gerçekleşen Erdoğan-Putin zirvesinin bile en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Domates dışında her konuda mutabık kalındı" dedi. Putin ise, “Domates dışında kısıtlamaların kaldırılması için anlaştık. Kendi pazarımızı Türk domatesine sonsuza kadar kapatmayacağız. Fakat bahsettiğim yatırım sonuçlanınca bu konu da libaralleşecek" derken, domates dışında her konuda mutabık kalındığını söyleyen Erdoğan da "Şu anda bir geçiş süreci var. Bu arada ara formüller bulmak suretiyle süreci belirli bir zemine oturtacağız. Domates konusundaki soru işaretleri konusunda mutabık kalındı" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x