VENEZUELA’DA İSYANCILAR DİDİK DİDİK ARANIYOR

VENEZUELA'DA İSYANCILAR DİDİK DİDİK ARANIYOR

VENEZUELA'DA İSYANCILAR DİDİK DİDİK ARANIYOR

08 Ağustos 2017 - 09:06

Askeri üniforma giymiş sivillerin de aralarında bulunduğu grubun bir üsse saldırmasıyla patlak veren olayda, ordu birlikleri 10 kaçağı her yerde arıyor.
Çalkantının artarak devam ettiği Güney Amerika ülkesi Venezuela'da, bu kez yaşanan bir askeri isyan tüm olayları gölgede bıraktı.

Askeri kamuflaj giyen yaklaşık 20 kişinin ülkenin güneyindeki Valencia'da bir askeri üsse saldırmasıyla, insan avı başladı.

Ordu birliklerinin püskürttüğü isyancılar her yerde aranıyor. Resmi açıklamaya göre silahlı isyancılardan ikisi öldürüldü, 10'u halen Kaçak.

Uluslararası haber ajansları, Valencia'da yolları tanklarla kesmiş Ordu birliklerinin bazı araçları durdurduğunu gösteren fotoğraflar servis ediyor. Devriye gezen askerler, araçta bulunanlardan dışarı çıkıp diz çökmesini istiyor.

Aylardır dev gösterilerin hedefinde bulunan Venezuela lideri Nicolas Maduro, isyana kalkışanların paralı askerler olduğunu savundu ve "Hepsini yakalayacağız" ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar yakalananlar arasında firari bir üsteğmen yer alıyor. Diğer ele geçirilenler ise, askeri üniforma giymiş siviller.

Saldırıdan önce sosyal medyada paylaşılan bir videoda, askeri kamuflajlarıyla kamera karşısında gözüken kişiler 'Maduro'ya karşı ayaklanıyoruz' diyordu. İsyancılar, videoda kendilerini '41. Tugay' olarak tanımlıyor ve bir darbe hedeflemediklerini söylüyordu.

Miami'deki Venezuelalılar

Devlet Başkanı Maduro, isyancıların ABD ve Kolombiya tarafından desteklendiğini ileri sürüyor. Maduro'nun Miami'yi işaret etmesinin arkasında son yıllarda çok sayıda muhalifin ABD'nin güneyindeki kente yerleşmesi yatıyor. Miami'de 100 binden fazla Venezuelalı var.

ABD'den yeni yaptırım atağı

Caracas yönetimi, 30 Temmuz'da yapılan ve muhalefetin boykot ettiği seçimlerden sonra yeni ABD yaptırımlarıyla yüz yüze. Reuters, Donald Trump yönetiminin Maduro ile bağlantılı resmi yetkilelere de yaptırım hazırlığında olduğunu duyurdu.

Söz konusu kişilerin mal varlıkları dondurulacak, ABD'ye seyahat etmeleri yasaklanacak ve Amerikalılarla iş yapmaları engellenecek.

Mart ayı sonunda Anayasa Mahkemesi'nin devre dışı bırakılmasıyla gösterilerin patlak verdiği Güney Amerika ülkesinde, şimdiye kadar 120'den fazla insan şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

ABD, AB ve birçok ülkenin tanımadığı seçimlerden beklendiği galip çıkan Maduro, muhaliflerin keskin şekilde karşı çıktığı Kurucu Meclis'i hayata geçirdi. Kurucu Meclis yeni anayasayı hazırlayacak ve muhaliflere göre parlamento artık tamamen devre dışı kalmış durumda. Çünkü seçimlerde hiçbir muhalif aday yarışmadı.

Enflasyonun yüzde 1400'leri gördüğü Venezuela'da, halk gıda ve ilaca ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip ülkede, bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 700'ü aşması bekleniyor. Resmi para birimi bolivar, dolar karşısında yüzde 94 değer yitirdi.

Nicolas Maduro, Mayıs ayı sonunda yaptığı açıklamada "Bundan daha fazla demokrasi imkansız" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x