ALPEREN’İN ÖLÜMÜNDE GERÇEĞİ SÖYLEYEN ÖĞRETMENLER...

ALPEREN'İN ÖLÜMÜNDE GERÇEĞİ SÖYLEYEN ÖĞRETMENLER KONUŞTU!

ALPEREN'İN ÖLÜMÜNDE GERÇEĞİ SÖYLEYEN ÖĞRETMENLER KONUŞTU!

18 Ağustos 2017 - 17:01

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, kreşe öğrenci servisi yapan minibüste unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili tepkiler devam ediyor. Minik Alperen'in cansız bedenini servis minibüsünden çıkaran öğretmen Nurcan Altıok "Giden 3 yaşında bir can. Kim sorumluysa cezasını çeksin" diye konuştu.

Ayrıca serviste unutulduğu için hayatını kaybeden Alperen'in gittiği ana okulu kapatıldı. Olayda hayatını kaybeden Alperen Sakin'in okula resmi kaydının bulunmadığını belirleyen müfettişler durumu raporda aktardı.
Kreş yetkililerinin ilk andan itibaren gizlemeye çalıştığı gerçeği, müdürün baskısına rağmen verdikleri doğru ifadelerle ortaya çıkaran öğretmenler DHA'ya konuştu. Öğretmen 19 yaşındaki Arzu Gülmez, "Gerçeği anlatmasam vicdanım rahat etmezdi. Vicdanımın sesini dinledim" derken, Minik Alperen'in cansız bedenini servis minibüsünden çıkaran öğretmen  Nurcan Altıok da "Giden 3 yaşında bir can. Kim sorumluysa cezasını çeksin" diye konuştu.

Çiğli'de Sevgi Yumağı Anakolu'na giden Alperen Şahin, salı günü unutulduğu okul servis minibüsünde 9 saat kilitli kalıp havasızlıktan yaşamını yitirmişti. Kreş yetkililerinin gizlemeye çalıştığı minik Alperen'in ölümündeki korkunç gerçek, kreş öğretmenlerinden Arzu Gülmez ve Nurcan Altıok'un ifadeleriyle ortaya çıktı. Minik Alperen'in serviste havasızlıktan yaşamını yitirmesini gizleyen ve ifadelerinde Alperen'in uyuduğu ve bir daha uyanmadığını söyledikleri servis şoförü Tamer İşgören ile okulun müdürü ve sahibi olan eşi Yurdagül İşgören'in olayı saklama çabasını kreş öğretmenlerinden Arzu Gülmez ile Nurcan Altıok'un vicdanı engelledi.

"TEHDİT ETTİLER, BASKI ALTINDAYDIM"

Doğan haber Ajansı muhabirleri korkunç gerçeği ortaya çıkaran öğretmenler Arzu Gülmez ve Nurcan Altıok'la konuştu. Alperen'in okulda olmadığını ilk fark eden ve okul yetkililerine haber veren öğretmen Arzu Gülmez, kendisinin doğruyu anlatmaması için baskı altına alındığını söyledi. Olaydan çok etkilendiğini belirten Arzu Gülmez, şunları söyledi:

"Olay günü çok kötü bir gündü. Alperen'in olmadığını yoklamayı alınca fark ettim. Dilara öğretmene Alperen'in olmadığını söyledim. O da 'sabah aldık, olması gerekiyor' dedi. 'Emin misin' diye sordum. Emin olduğunu söyledi. Sonra koşarak Nurcan öğretmene gidiyor. O da 'onu Sabah siz almadınız mı' diyor. Sonra servis şoförü Tamer Bey'e soruyorlar. Her yeri aradık. Diğer sınıflara baktık. Bulamadık. Sonra şoför 'Servise bakalım dedi ve anahtarı Dilara'ya verdi. Sonra servise bakan Dilara, çığlık atarak geri çekiliyor ve Nurcan öğretmen çocuğu servisten alarak içeri getirdi. Tabi bahçedeki kameralar da çekiyor. Alperen'i yere yatırdık. Şoför 'su dökelim' dedi. Ben de bizim acil müdahale eğitimimiz olmadığını söyledim. Sonra Okul Müdürü Yurdagül Hanım'ı aradılar. Ambulansı aradığımda bana kızdılar. 'Biz özel hastaneye götüreceğiz' dediler."

Alperen'in götürüldüğü hastaneye gittiğinde kendini kaybettiğini belirten Arzu Gülmez,  "Fenalaştım ve beni servise yatırdılar. Burada Yurdagül'ün arkadaşı A.S., bana gerçeği anlatmamamı ve kendi söyleyeceklerini anlatmamı istedi. 'Doğruyu anlatsan geri mi gelecek çocuk. Yoksa hepiniz hapse girersiniz' dedi. Sonra karakola gidip onların baskısıyla o şekilde ifade verdim. Sonra vicdanımız rahat etmedi ve Nurcan öğretmenle gerçeği anlattık" dedi.

Öğretmen Arzu Gülmez, minik Alperen'in kendi grubunda olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olay günü Alperen, hakkında bir şey demediler. Normalde benim grubumda değildi. Öğretmen yetersizliği vardı. Ben akşam bütün gruplara akşam yoklaması almak istedim. O gün doğum günü de vardı. Süsleme yapmak için bütün çocukları bana bıraktılar. Hepsine aynı anda yetişebilmem mümkün değildi. Kapanış yoklamasını alayım istedim. Sabah da Alperen'i aldıklarını söylemediler. Servise bakınca olay ortaya çıktı. Ben baskı altında olduğum için önce farklı ifadeyi verdim. Ama daha sonra vicdanımın sesini dinledim. Nurcan öğretmenle birlikte doğruyu söyledik."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x