ASLAN TARİFESİ

ASLAN TARİFESİ

02 Kasım 2016 - 08:49

Trabzonspor, haftayı Çaykur Rize beraberliği ile kapatıp rotasını cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçına çevirdi.

Bordo-mavililerde tabii ki en büyük güvence teknik direktör Ersun Yanal’ın “taktik zekası.” Galatasaray maçında bunu gören camia, Beşiktaş karşısında da sürpriz yapabilecekleri görüşünde. Ki Ersun Yanal’ın da Galatasaray maçına benzer bir oyun planı ile sahaya çıkmayı düşündüğü belirtiliyor. Rakibe ve yere göre stratejik düşünen Yanal gücü ekonomik kullanıp sonuca gitme hesapları içerisinde.
Eksik ve yorgun olacak
Beşiktaş’ın iç sahada taraftarı da arkasına alıp ezici üstünlüğünü gören Yanal, buna göre bir oyun planı düşünüyor. Galatasaray maçında olduğu gibi topun rakipte kalmasına ve belli bölgelerde pas yapmasına izin verilecek, iyi savunma yapılacak ve top kazanımları çabuk kullanılıp kontradan sonuca gidilecek. Tabii Ersun Hoca’nın şu anki düşüncesi böyle. Ayrıca rakibin sakatlıklar sebebiyle eksiklikleri ve Şampiyonlar Ligi yorgunu olması da önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.
Olmazsa olmaz: Mücadele
Ersun Yanal’ın rakip kim olursa olsun takımın olmazsa olmazı gördüğü ana unsur ise; MÜCADELE. Kazanma alışkanlığı yakalamak zorunda olduklarını ancak futbolda kaybetmenin de normal olduğunu ifade eden Yanal, skor ve oyun nasıl olursa olsun tüm takımdan 90 dakika boyunca mücadele etmelerini, maçı bırakmamalarını istiyor. Ersun Hoca, camianın desteğini arkalarına alabilmeleri için savaşçı kimliklerinin her zaman ortada durması gerektiği görüşünde. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x