TUDOR’DAN ARDA TURAN AÇIKLAMASI!

TUDOR'DAN ARDA TURAN AÇIKLAMASI!

Igor Tudor: Arda Turan hakkında hiç konuşmadık.

11 Kasım 2017 - 20:50

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, transferle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, BeIN Sports'a konuştu. Hırvat teknik adam, takımının performansından transfere kadar önemli açıklamalar yaptı... 

Tudor, futbolcuya dayalı düzenin değişmesiyle ilgili olarak "Sadece benim başarım değil. Galatasaray 2 senedir başarısızdı, köklü değişik lazımdı." ifadelerini kullandı.

Hırvat teknik adam, sarı-kırmızılı ekibin transferdeki başarısı içinse "Ekibime güvenildi ve böylece yapıldı. Transferdeki başarının sırrı, teknik direktör, sportif direktör, scout sistemi... Son olarak başkan. Bunu uyguladık. Gece gündüz futbolcu izledik. Böyle bir başkanla çalıştığım için çok şanslıyım." dedi.

Tudor, yaz aylarında transfer edilen futbolcuların Galatasaray'a çabuk adapte olmalarıyla ilgili olarak "Transferdeki başarımız yüzde 80-90 diyebilirim. Verdiğim fikri oyuncularda görebilmem önemli. Bazı oyuncular beklentinin üstüne çıktı, bazısı da biraz altında kaldı." dedi. 

"GOMIS HALA İŞTAHLI, DAHA İYİ OLMAK İSTİYOR"
İdmanlardan şikayet eden futbolcu olup olmadığıyla ilgili soruya Tudor "Tabii ki isim veremem. Futbolcular duygusal, etkilenebilirler. LeBron James mesela günde 8 saat idman yapıyor. Teniste de böyle. Günde 1.5 saat çalışıyoruz. Oyuncularıma hep bunu söylerim. Bafe mesela her antrenmandan sonra ekstra çalışır. Maç sonları rakip defansları izler. O yaşta hala iştahlı, daha iyi olmak istiyor. Futbolda hep teknik konuşulur ama fizik, antrenman çok önemlidir. Oyuncularımla hep konuşurum derim ki; Antrenmanlarda çalışmayıp hafta sonu iyi performans gösteren takım yoktur." diye cevap verdi. 

Igor Tudor, futbolcularının bireysel performanslarını da değerlendirdi. Hırvat teknik adam "Maicon 4 gol attı. Onu belki de hücumda oynatmamız lazım. Mariano, Fernando. Çok iyi Brezilyalı grubumuz var, çok kaliteliler. Fernando 3. stoper gibi, çok kaliteli bir oyuncu. Önde basıyoruz, kalecimiz çok iyi, mükemmel. İşi savunmanın önünde bitirmeye çalışıyoruz. Stoperdeki ikilide sıkıntımız yok. Jason, Ahmet, Koray da iyi. Duran toplar artık çok önemli, çok çalışıyoruz, aşama kaydettik. Daha iyi olmalıyız. Ama bu sıkıntı da sadece bizde yok." diye konuştu.

Tudor, 26 golün 21'inin üç oyuncudan geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Tabii ki farklı isimlerin gol atması önemli. Beklentim var. Badou, Belhanda, Feghouli'den... Ama lig uzun, atacaklar. Orada 10 numarada oynuyordu. Daha fazla özgürdü, belki daha az sorumluluğu vardı. Osmanlıspor'da oynamakla Galatasaray'da oynamak aynı değil. 4-5 gol atar. Sistemler, numaralar önemli olabiliyor. Ama ben gerçekten sisteme inanmıyorum. Bunu da oyuncularıma anlatıyorum." dedi.

"DEDİĞİNİZ BÜYÜK MAÇLARI KAYBEDELİM AMA ŞAMPİYON OLALIM" 
Galatasaray'ın büyük maçlarda zorlandığının sorulması üzerine Tudor "Fenerbahçe maçında hakem o penaltıyı verse, kazanabileceğimiz bir maçtı. Mesela Trabzonspor maçında önemli eksiklerimiz vardı, bizim oynadığımız oyuna adapte olmaya çalışıyorlar. Kaliteli oyuncuları da var. Bu büyük maçları kaybedelim, ama ligi kazanalım. Küçük maç-büyük maç diye bakmıyorum. Her maça final gözüyle bakıyorum. Nisan ve mayısa geldiğimizde son 3 maç, ligin kaderini belirleyecek maçlar. Galatasaray bu ligi şampiyon bitirecektir, lig çok uzun. Beşiktaş çok iyi, çok kaliteli takım. Başakşehir de. Fenerbahçe iyi başlangıç yapmamış olabilir ama iyi bir kadroya sahip. Son 3 maç lig şampiyonluğunda etkili olacaktır. İyi bir başlangıç yaptık ama önümüzde çok önemli maçlar var. Fenerbahçe'yle berabere kaldık, Trabzonspor'a kaybettik 'Galatasaray'a ne oluyor?' dediler. Lig çok uzun. Türkiye'de pazardan pazara her şey değişebiliyor. İnişler çıkışlar yaşanabiliyor. Benim görevim de takımımı stabil tutabilmek. Oyuncularımın karakterine inanıyorum ve güveniyorum. Ocakta bir transfer dönemi geliyor, transfere gerek var mı diye kendi içimizde tartışılacaktır." ifadelerini kullandı.

Tudor, Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın 9 puan gerisinde olmasıyla ilgili olarak da "Galatasaray'ın teknik direktörü olarak, Fenerbahçe'nin arkamızda kalması tabii ki hoşuma gider. Ligin 3'te biri tamamlandı, iyi bir başlangıç yapmadılar. Şampiyonluk şansları diğer 3 rakipleri kadar değil, ama bir seri yakalamaları gerekiyor. Bu 23 maçlık periyotta bir galibiyet serisine ihtiyaçları var." diye konuştu. 

ARDA TURAN KONUSU... 
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Arda Turan'la ilgili şunları söyledi:

"Arda Turan haberlerini gazetelerde görüyorum. Geçen yazdan bu yana bir şey konuşmadık. O zaman çok konuşmuştuk, şu an değil. Arda Türk futbol tarihindeki en iyi oyunculardan, karakteri de iyi duydum. Gelmesini isterim, beğendiğim oyuncu. Asamoah'ta işin sonuna gelmiştik. Onlar transfer yapamadıkları için kaldı. Hala gelmesini istiyorum."

Tudor, çok tartışılan yabancı sayısıyla ilgili olarak da "Yabancı sayısını düşürmek yanlış bir karar olur. Bence Türk futbolundaki sıkıntı yabancı değil, altyapı sorunu ve hocalar. İyi Türk oyuncu olursa takıma koyarsınız zaten. Türk futbolu bence altyapıya odaklanmalı. Mevcut yabancı sayısı devam etmeli, altyapılar geliştirilmeli. Federasyon yabancı sınırı ile işin en son kısmına odaklanıyor ama işin başlangıcı için bir şeyler yapılmalı. 80 milyon nüfus var. Altyapıya ve buradaki altyapı hocalarına yatırım yapılmalı." diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x