SİTEM ETTİ : BENDEN SELAM SÖYLEYİN, DAVAYI ÇEKSİN

SİTEM ETTİ : BENDEN SELAM SÖYLEYİN, DAVAYI ÇEKSİN

14 Ekim 2016 - 16:59

Göztepe'ye yapılacak statla ilgili açılan dava nedeniyle ihalenin iptal edildiğine dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kastederek "Benden selam söyleyin, davayı çeksin" ifadelerini kullandı.

İzmir Başbakanlık Ofisi'nde Göztepe'ye yapılacak statla ilgili toplantı yapan Başbakan Binali Yıldırım, stat yapımındaki dava sorunu için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kastederek, "Benden selam söyleyin, davayı çeksin" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Ofisi'nde Göztepe'ye yapılacak 20 bin kişi kapasiteli statla ilgili toplantı yaptı. Programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Necip Kalkan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetimi, İZVAK Başkanı Ali Erten de katıldı. Öte yandan Başbakan Yıldırım, Başbakanlık Ofisi'ne girmeden önce ofisin önünde kendisini bekleyen Göztepe Spor Kulübü taraftarlarının yanına giderek sohbet etti. Başbakan, Başbakanlık Ofisi önünde vatandaşların tezahüratları ile karşılandı.

"SÜREKLİ YAŞAM MERKEZİ OLARAK PLANLANMIŞ"

Başbakan Yıldırım, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'in statla ilgili verdiği bilginin ardından şunları söyledi: "Hayırlı olsun. Güzel bir proje, değişik bir konsept. Sadece haftadan haftaya maç yapılan değil, sürekli bir yaşam merkezi olarak planlanmış. Spor alanları, vakit geçirilecek bir alan. Çevreye yük getiren değil çevrenin yükünü alan bir anlayışla planlanmış. 'Şehir içi stat olur mu olmaz mı' tartışmasına da noktayı koyan bir proje."

"İŞİN KENDİSİNDEN ÇOK KİM YAPACAK DİYE KONUŞULUYOR"

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından stadın yapım ihalesinin iptali için açılan davayı kast ederek, "İzmir'de maalesef bu tip tartışmalar gündemi öyle işgal ediyor ki, yapılması gereken işler de erteleniyor. Sonunda kaybeden İzmir oluyor. Bu projeler şimdiye kadar çoktan hizmete girebilirdi ancak maalesef hukuki nedenlerden dolayı gecikmeler oluyor. Zaman ekonomisi diye bir şey var. İnşallah bununla ilgili de engel kalmadı. Güzel bir kimlik kazandıracak Göztepe'ye ve Göztepe'nin tarihi başarılara imza atmış gözde takımı Göztepe'nin de büyük ihtiyacını gidermiş olacak. Gürsel Aksel'in de hatırası en iyi şekilde yaşatılacak. Biz her zaman başından beri İzmir'e statların kazandırılması için gayret ediyoruz. Maalesef kötü bir alışkanlık azalsa da devam ediyor. İşin kendisinden çok kim yapacak diye konuşuluyor. Artık bunlara son verilmesi lazım" diye konuştu.

"FEDAKARLIĞI HERKES YAPACAK"

İzmir'in bir saniye bile kaybetmeye tahammülü olmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Hedefimiz İzmir'i plakasına uygun olarak 34'ten sonra İstanbul'la birlikte yolculuğuna devam eden marka şehir yapmak. Bu noktada hiç ama hiç siyasi görüş ayrılığı düşünmüyoruz. Hizmeti insana yapıyoruz. İnsana dokunmayan siyasetin ne anlamı var. Bu ve buna benzer birçok eseri Türkiyemize, İzmirimize kazandıracağız." AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın statla ilgili Başkan Kocaoğlu ile görüşeceklerini belirtmesi üzerine Yıldırım, "Benden selam söyleyin, Aziz Bey çeksin davayı. Çok zaman kaybı. İzmir için her türlü fedakarlığı herkes yapacak. Başka çaresi yok" dedi. Kocaoğlu, daha önce yaptığı açıklamada "Karşıyaka Yalı ve Göztepe'de yapılacak statlarla ilgili stat yapma ısrarını anlayabilmiş değilim. Buralara stat yapmak şehircilik açısından da yanlıştır. Bizim üst mahkemeye açtığımız bir dava yok. Bizim çekilecek davamız yok ama eğer varsa çekmeye hazırız. Madem ısrar ediyorsunuz, alın yapın" demişti.

"365 GÜN YAŞAYACAK"

Toplantıda konuşan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise şunları söyledi: "Dünyada yapılan statların önemli bir bölümünün şehir içi stadı olması çok doğru yaklaşım. Yapmaya çalıştığımız; burayı 365 gün yaşayan bir yer olarak tasarladık. Bu kadar büyük yatırımın yapılıp 15 günde maç oynanması çok da doğru olmuyor. Bu alanı 365 gün yaşayacak, gençliğe, halka açık olan yaşam merkezi haline getireceğiz. Sizi Ankara'da ziyaret ettikten sonra mimarımızla hızla çalışma yürüttük. İnşallah yıl sonunda bu işin ihalesini yapıp 2018-2019 sezonuna yetiştireceğiz. Stadın üstünde spor yapılacak ve halka açık deniz manzaralı olacak. Destekleriniz için teşekkür ediyoruz."

NELER YAŞANMIŞTI?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir spor gündeminin en önemli konusu haline gelen Karşıyaka ve Göztepe stadlarının yapım ihalesinin iptal edilmesiyle ilgili girişimlerde bulunmuş ve mahkeme kararıyla ihale iptal edilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x