HAYVAN SAHİPLERİ HAKLARINI ÖĞRENİYOR

HAYVAN SAHİPLERİ HAKLARINI ÖĞRENİYOR

08 Temmuz 2016 - 09:41

 

Karabağlar Belediyesi ekipleri, ilçede yer alan parklarda hayvan sahiplerinin sorumluluklarını gösteren yazılı tabelalar asmaya başladı. Tabelalarda, ayrıca hayvan sahiplerinin yapması gereken uyarıcı bilgiler de yer alıyor.

Karabağlar Belediyesi tarafından ilk etapta ilçedeki 50 parka monte edilen “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu”na göre hayvan sahiplerinin sorumluluklarının yer aldığı tabelalar kısa sürede vatandaşların beğenisini kazandı.

Faydalı bilgiler yer alıyor

Tabelada, yasaya göre toplu yaşanan yerlerde beslenen ve barındırılan kedi ve köpeklerin sahiplerince kısırlaştırılması, hayvan sahiplerinin hayvanlardan kaynaklanan zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olduğu, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino gibi hayvanları üretmenin, ülkemize giriş ve çıkışlarını yapmanın yasak olduğu bilgileri verildi.

Tüm parklarda yaygınlaşacak

Ayrıca belediye veteriner işleri müdürlüğü ekipleri,  hayvan sahipleri için mikroçip uygulaması, belediye kaydının yapılması, halka açık yerlerde tasma ile kontrol altında dolaştırılması, dışkılarının çöpe atılması ve özellikle de terk edilmemesi konusunda uyarıcı bilgiler paylaştı. Belediye yetkilileri ilk etapta 50 parkta başlayan hayvan hakları sorumluluk uygulamasının önümüzdeki günlerde ilçedeki tüm parklara yayacaklarını belirttiler.

Su kapları hayat veriyor

Bu arada havaların aşırı ısınması nedeniyle otomatik su kapları sayısında da artışa gidildi. Mevcut parkların yanı sıra 10 parkada yeni su kapları bayram sonrası monte edilecek.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x