KPSS ŞARTI GELİYOR!

KPSS ŞARTI GELİYOR!

KPSS ŞARTI GELİYOR!

31 Mayıs 2017 - 12:14 - Güncelleme: 31 Mayıs 2017 - 12:15

Ulaştırma Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 5 yıllık B sınıfı ehliyete sahibi olan kaptanlık bölümü mezunlarının KPSS ile DHMİ'ye alınacağını açıkladı.
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde (DHMİ) üniversitelerin otobüs kaptanlığı bölümünden mezun olanların istihdam edilip edilmeyeceğini sordu. Bakan Arslan, 5 yıllık B sınıfı ehliyete sahibi olan kaptanlık bölümü mezunlarının KPSS ile DHMİ'ye alınacağını açıkladı.
BU YIL DA SÜRECEK
Gürer, bu bölümlerden her yıl bine yakın öğrencinin mezun olduğunu belirterek, ' 'DHMİ'nin şoför alımlarını otobüs şoförü (kaptanlık) bölümünden yapması düşünülmekte midir" diye sordu. Bakan Arslan ise DHMİ'deki şoför ihtiyacının Devlet Personel Başkanlığı tarafından verilen izin kapsamında KPSS ile karşılanmakta olduğunu kaydederek, "En az 2 yıllık yüksekokul mezunu ve 5 yıllık B sınıfı ehliyet sahibi olma şartlarını taşıyan herkes bu kadroyu tercih edebilmektedir" dedi. Arslan, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaca göre bugüne kadar üniversitelerin otobüs kaptanlığı bölümünden personel alımı yaptığını, bu yıl da devam edileceğini bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x