ÇOCUK GÖZÜYLE KONAK

ÇOCUK GÖZÜYLE KONAK

22 Ekim 2016 - 11:16

“Çocukların dünyası özgür ve sınırsızdır” düşüncesinden yola çıkan Fotoğraf Sanatçısı Serra Akcan, Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği İzmir’de iki hafta boyunca Agora Semti’nde yaşayan çocuklarla keyifli bir atölye çalışması gerçekleştirdi. İzmirli fotoğraf sanatçısı Sinan Kılıç’ın da katkı koyduğu atölyeye yaşları 8 ila 13 arasında değişen 20 fotoğraf meraklısı minik katıldı. Aralarında Suriye’den göç etmek zorunda kalmış mülteci çocukların da yer aldığı Konak’ın fotoğrafçı çocukları Serra Akcan ve Sinan Kılıç öğreticiliğinde Basmane’den Kadifekale’ye, Agora’dan İkiçeşmelik’e kadar Konak’ın tarihi semtlerini adım adım gezerek, anı ölümsüzleştirdi.

GEZDİLER, GÖRDÜLER, ÇEKTİLER Konak Belediyesi’nce kendilerine verilen dijital fotoğraf makineleriyle bambaşka bir dünyaya adım atan Agoralı çocuklar, her gün oyun oynadıkları sokakları bu kez farklı bir gözle keşfe çıktı. Ustaları Serra Akcan’ın anlatımlarını büyük bir dikkatle dinleyen minikler, ilk kez ellerine aldıkları fotoğraf makinelerini biran olsun yanlarından ayırmayarak bol bol fotoğraf çekti. İki hafta süren atölye sonunda çekilen binlerce fotoğraftan çok, birlikte geçirilen zaman ve kurulan dostluk bağları öne çıktı. Proje sayesinde çocuklar yaşadıkları bölgenin ve İzmir’in tarihsel zenginliğini fotoğraf sanatıyla başka bir pencereden görürken, tarihi alanlara yapılan geziler sayesinde bu yerler hakkında bilgi de edindi.

ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM Etkinlik sonunda atölye kursiyeri çocuklar için Konak Belediyesi’nin Sütveren Meryem Evi’nde minik bir kutlama etkinliği de düzenlendi. Çekilen binlerce fotoğraf arasından seçilenler bastırılarak çocuklara hediye edilirken, Sanatçı Serra Akcan da kursiyerler için ‘Neboş-Davetsiz Misafir’ adlı kitabı armağan etti. Atölye çalışmasının kendisi için de unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getiren Serra Akcan, “İzmir’de olmaktan, Konak Belediyesi’nin bana böyle bir şans tanımasından çok memnun oldum. Çocuklarla birlikte olmak da çok keyifliydi. Benim için sadece çocuklara fotoğrafı öğrettiğim bir atölye değil, aynı zamanda onlardan da çok şey örendiğim bir süreç oldu. Çocuklarla ve gençlerle birlikte vakit geçirmeyi seviyorum. Onların fotoğrafa bakış açılarından da çok şey öğrendim” dedi.

YAZAR EVİ BÜYÜK ŞANS İzmir’de kaldığı süre boyunca Konak Belediyesi’nin Karataş’ta hizmete açtığı Tarık Dursun K. Yazar Evi’nde ağırlanan Serra Akcan, Yazar Evi’nin İzmir için büyük bir şans olduğunu söyledi. Her ay bir sanatçıyı ağırlayan Yazar Evi’nde kalmanın kendisi için ayrı bir deneyim olduğunu dile getiren Akcan, “Fikir üreten herkes için önemli bir deneyim ve bu hizmetin devam etmesini canı gönülden istiyorum. Yazar Evi’nde kaldığım süre boyunca Tarık Dursun K.’nın kitaplarını okuma fırsatı buldum. Onun anlatımlarıyla İzmir sokaklarında dolaşmak bana başka bir duygu kattı” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x