İŞTE BEŞİKTAŞ’IN YARI FİNALE ÇIKMASI DURUMUNDA MUHTEMEL...

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN YARI FİNALE ÇIKMASI DURUMUNDA MUHTEMEL RAKİPLERİ

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN YARI FİNALE ÇIKMASI DURUMUNDA MUHTEMEL RAKİPLERİ

20 Nisan 2017 - 18:50

UEFA Avrrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Beşiktaş, Lyon sınavında tarihi bir maça çıkacak. Siyah Beyazlılar, Vodafone Arena'da 40 bin taraftarıyla avantajlı skoru elde etmeye çalışacak.
Kara Kartal, turu geçerse Avrupa kupaları tarihinde ilk kez yarı finale çıkma başarısı göstermiş olacak.
Peki temsilcimizin turu geçmesi halinde muhtemel rakipleri kimler? Bu takımlar UEFA Avrupa Ligi'ne nasıl bakıyor? İşte tüm detaylar...

Manchester United

Jose Mourinho'nun ekibi, Premier Lig'de ezeli rakibi Manchester City'le dördüncülük mücadelesi veriyor. Ligi 4. bitirirlerse Devler Ligi için ön eleme oynama şansı elde edecekler ancak UEFA Avrupa Ligi'ni kazanırlarsa da Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacaklar. Bu yüzden genelde Avrupa Ligi'ni çok önemsemeyen İngilizler, bu kupaya ayrı bir gözle bakıyor. United ilk maçta Anderlecht'le deplasmanda 1-1 berabere kalmış ve önemli bir avantaj elde etmişti.

Celta Vigo

İspanyol temsilcisi, ilk maçta Beçika ekibi Genk'i içeride 3-2 mağlup etti ve küçük de olsa bir avantaj yakaladı. La Liga'da 10. sırada olan ve Avrupa kupalarına gitmesi çok zor olan Celta, Şampiyonlar Ligi için Avrupa Ligi'ne ayrı önem verecek.

Genk

İlk maçta Celta Vigo'ya 3-2 kaybetseler de 1-0 ya da 2-1'lik bir galibiyet onlara yarı final için yeterli olacak. Belçika Ligi'nde Avrupa Ligi için play off oynayan Genk, kupaya uzanıp, direkt Şampiyonlar Ligi şansını elde etmeye çalışacak ve Avrupa Ligi'ne asılacaktır.

Ajax

Hollanda Ligi'nde Feyenoord'la kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Ajax, Avrupa'da da doludizgin gidiyor. Amsterdam ekibi, Schalke eşleşmesinde ilk maçı içeride 2-0 kazandı. Kırmızı Beyazlılar için lig çok daha önemli olabilir.

Schalke 04

Almanya Bundesliga'da bitime 5 hafta kala küme düşme potasının 5 puan üzerinde bulunan Schalke, Ajax karşısında ilk maçı 2-0 kaybettti ancak Alman disipliniyle kendi sahalarındaki maç için ayrı bir performans gösterebilirler. Ancak lige daha fazla konsantre olmaları büyük olasılık.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçı 4 Mayıs'ta, rövanşlar 11 Mayıs'ta ve final karşılaşması ise İsveç'in başkenti Stockholm'de 24 Mayıs'ta oynanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x