IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü

IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü

IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü

11 Haziran 2017 - 14:20

IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü
Terör örgütü IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin cumartesi günü Suriye'ye düzenlenen bir hava saldırısında öldüğü iddia edildi. Bağdadi'nin öldüğüne dair daha önce de haberler çıkmış ve sonrasında yalanlanmıştı.
Suriye'de yerel medyanın iddiasına göre terör örgütü IŞİD'in lideri Ebu Bekir El Bağdadi öldürüldü. Bağdadi, Rakka kentine düzenlenen bir hava saldırısı sırasında öldü. 

Örgğütün yayın aracı olarak bilinene  Amaq Bağdadi'nini ölüm haberini yalanladı.

Başında yaklaşık 90 milyon liraya denk gelen bir  para ödülü bulunana Bağdadi'nin bunca zaman yakalanamamasının sebebinini akldığı evlerdeki gizli delikler olduğu iddia ediliyor.

Fas belgesel yapımcısı Sofia Amara Irak'ın Falcon Tugayı'na elit birliklerin sadece birkaç dakika ile Bağdadi'yi ellerinden nasıl kaçırmış olabileceklerini, açıkladı. Amara, Bağdadi'nin yakalanamasına ramak kala onu başka bir yere götüren bir tünelle kaçtığını söylüyor. Söz konusu tünelin girişi ise İngiliz Daily Mirror gazetesi tarafından yayınlandı.

Hakkında bir kez daha öldürüldüğüne dair haberler çıkan Bağdadi Temmuz 2014'te Musul'daki El Nuri Camisinde halifeliği ilan ettiği günden bu yana halka açık herhangi bir alanda bir daha hiç görülmedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x