Uludağ’da kar kalınlığı 2 metre

Uludağ’da kar kalınlığı 2 metre

Soğuk hava ve kar etkili olmaya devam ederken, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde binlerce köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

25 Ocak 2016 - 12:21

Köylerinde mahsur kalan onlarca hasta ekiplerin saatler süren çalışmalarının ardından kurtarıldı. Kara yollarında ulaşımda aksamalar oluşurken maddi hasarlı trafik kazaları da yaşandı. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ’da ise son yağışların ardından kar kalınlığı iki metreye kadar ulaştı.

Tesisler kara doydu

-Ağrı’nın Hamur ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Beklemez köyüne bağlı Kardeşler mezrasında düşük yapan ve kanaması başlayan Semra Oğur’un (30) durumu ağırlaşınca, yakınları 112’den yardım istedi. Yaklaşık sekiz saat süren zorlu çalışmanın ardından köye ulaşan ekipler, Oğur’u hastaneye kaldırdı.

-Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı iki metreye ulaştı. Zirvede hava sıcaklığı gece eksi 15, gündüz ise eksi 5 olarak ölçülürken yoğun sis nedeniyle tatilcilerin pistlerde güçlükle kayak yaptıkları gözlendi.

-Kocaeli’de önceki gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. TEM ve D-100 Karayolu’nda kazalar nedeniyle zaman  zaman ulaşım aksadı. Kayak merkezi Kartepe’de ise etkili olan kar yağışı sonucu kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı.

-Her mevsim güzelliğiyle yerli ve yabancı çok sayıda turist ağırlayan Van’ın Muradiye Şelalesi, bölgede etkili olan dondurucu soğuk hava nedeniyle her yıl büyük bir bölümünde donma yaşıyor. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, hafta sonları ziyaretçilerini ağırlıyor. Son iki haftada hava sıcaklıklarının sıfırın altında 20, 25 derecelerden 10’lara kadar düşmesi nedeniyle şelalenin donan kısımlarında kısmen çözülmeler gözlemleniyor.

 

 

Ruslar peşine düştü

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x