SKANDAL HASTANEDE SON DURUM!

SKANDAL HASTANEDE SON DURUM!

13 Aralık 2016 - 08:58 - Güncelleme: 13 Aralık 2016 - 09:01

Başladığımız işi yarım bırakamama konusundaki kararlığımız, kamuya faydalı olma arzumuz, en doğru, en güvenilir ve belgeli haber yapmadaki iddiamızla, Özel İzmir Gazi Hastanesi'nde meydana gelen skandalları gün yüzüne çıkarmıştık.

Bir sağlık kurumunun terasında, insan sağlığını tehdit eden en büyük faktörlerden biri olan baz istasyonu bulunması, üstelik bu baz istasyonunun bir adet değil üç adet oluşu, tahmin edileceği üzere bir de kaçak oluşu başta İzmirlileri olmak üzere tüm Türkiye'yi dehşete düşürdü.

Bunlara ek olarak, sağlık kurumunun içinde kaçak ameliyathane ve muayenehanelerin bulunması ikinci skandal olarak İzmirlilere, 'sağlığımızla dalga geçen hastane ise biz ne yaparız, nereye gideriz' dedirtti ve isyan ettirdi.

Özel Gazi Hastanesi'ndeki skandallar bunlarla da kalmadı. Onaylanmış mimari planında otopark olarak gösterilen alan, aslında hastanenin içinde bulunmamakta, otopark hizmetinin özel hastanelerde yasalarca zorunlu tutulmasına rağmen, hasta yakınlarına adeta 'bize ne sizin aracınızdan, acile mi geldiniz, önce park yeri arayın, özel otoparka ücret verin ya da arabanızın içinde ölün' deniliyordu.

Özel Gazi Hastanesi'nin yönetimi, kalp krizi geçiren babasını acile yetiştirmeye çalışan vatandaşın, arabasını park edecek yer aramasını insanlara layık görüyor, bunun yerine kaçak kantin işleterek, ticari sermayesini büyütmeye bakıyor.

Gazetemize yapılan şikayet ihbarı üzerine, yetkili mercilere başvurduğumuz ve şikayetin doğruluğunun yanı sıra usulsüzlük ve insan sağlığının ticari ranta dönüştürülmesi resmi kurumların tutanakları ile ispatlanmıştı.

Gazetemizin araştırmaları ve sağlıkta yaşanan rezaletin sona erdirilmesi adına yaptığımız çalışmalar sonucu, olaylardan bihaber olan İzmir İl Sağlık Müdürü Doktor Ayhan İzzettinoğlu'da, sorumlu olduğu ilde yaşanan skandallardan haberdar olmuş oldu. Zira biz bu kadar sağlık rezilliğinin Sayın İzzettinoğlu bilgisinde gerçekleşeceğini yahut mesleği doktorluk olan ve Hipokrat Yemini etmiş İzzettinoğlu'nun rezaletten haberdar olup da sessiz kalmış olacağını düşünmüyor, düşünmek istemiyoruz.

Haber ve çalışmalarımızın ardından harekete geçen başta, TC Sağlık Bakanlığı'na ve tüm kurumlara teşekkür ediyoruz.

Yayınlanan haberlerin ardından söz konusu hastane ile ilgili gazetemize yağan şikayet e-maillerine, yoğunluktan ötürü dönüş yapamasak da, hepsini dikkate aldığımızı, resmi kurumlara bildirdiğimizi, Özel İzmir Gazi Hastanesi'ne tedavi görmek amacıyla giderek, rezil olduğunu anlatan İzmirlilerin şikayetlerini ayrıca haberleştirerek tüm kamuoyu ile paylaşacağımızı duyurur, gösterdiğiniz duyarlılıktan ötürü teşekkür ederiz.

Tüm İzmirlilerin ve tüm insanlığın sesi olacağımızı, vatandaşla ve vatandaşın sağlığı ile dalga geçilmesine izin vermeyeceğimizi, cesurca, tarafsızca ve belgelerle haber yapmaya devam edeceğimizi bildirir, gücümüzü ve cesaretimizi okuyucularımızdan aldığımızın altını önemle çizeriz.  

Özel Gazi Hastanesi Varan 1 için tıklayınız

Özel Gazi Hastanesi Varan 2 için tıklayınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x