SGK ve SSK sorgulama yapın, işe giriş tarihinize ulaşın!

SGK ve SSK sorgulama yapın, işe giriş tarihinize ulaşın!

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemleri sayesinde birçok bilgiyi öğrenebileceğiniz gibi işe giriş tarihinizi ve işten çıkış tarihinizi de öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

20 Ocak 2016 - 11:21

İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte dijital ortamda bulunan internet hizmetlerinin sayısı da artmıştır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet teknolojisi de gelişmiştir ve internet kullanan kişilerin sayısı artmıştır. İnternetin yaygınlaşması ile birlikte internete girebilmek de artık çok kolaylaşmıştır. Akıllı cep telefonu olan herkes cep telefonlarından internete girebilmektedir. Durum böyle olunca da neredeyse herkesin elinin altında internet olmuş durumdadır. İnternet teknolojisinin getirdiği birçok fayda vardır. Bazı kişiler bunları kullanırken bazı kişiler ise hiç birinin farkında değil. İnternet üzerinden birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Fatura sorgulama ve ödeme, bütün sorgulama işlemleri, ödeme işlemleri, kredi kartı işlemleri, sosyal güvence işlemleri gibi aklınıza gelebilecek birçok işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.  İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerde bir tanesi de sigorta işlemleridir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ! 

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ! 

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR! 

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER! 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların sosyal güvencelerini sağlayan bir kurumdur. Yani bu kuruma bağlı olan vatandaşların sosyal güvencelerini karşılamaktadır. Vatandaşların kaza ve hastane masraflarını bu kurum karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için kuruma prim ve sigorta ödemeniz gereklidir. Yatırmanız gereken prim ve sigorta miktarlarını yatırdığınız sürece Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlandığında vatandaşlar bağlı olduğu kurumdan emekli olabilir. Emekli olabilmek için iki önemli şartı yerine getirmeniz gereklidir. İlk olarak yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanması gereklidir. Diğeri ise emeklilik yaşınızın gelmiş olması gereklidir. Bu iki şartı sağlayan vatandaşlar bağlı olduğu kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Emekli olabilmek için ne kadar prim yatırmanız gerektiğini, ne zaman emekli olabileceğinizi, emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi bu tür bilgilerin hepsine internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet hizmetlerinden öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi de Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden bir tanesidir. SGK hizmet dökümü belgesinde bazı sigorta ve emeklilik bilgileriniz yer almaktadır. Mesela ilk sigortalı işe giriş tarihiniz, sigortalı olarak ne kadar çalıştığınız, hangi aylarda çalıştığınız ve SSK prim ödenen gün sayısı gibi bir çok bilgiyi SGK hizmet dökümü belgesinden öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine yaşadığınız yerin Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden gerçekleştireceğiniz işlemlerden bazıları sizi E-Devlet sistemine yönlendirmektedir. SGK hizmet dökümü belgesi de E-Devlet sisteminden ulaşılabilen bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesini isteyen vatandaşlar E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirmek durumundadır.

Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesi ile E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sayfasına giriş yollarından E-Devlet şifresi ile, mobil imza ile, elektronik imza ile giriş ve T.C. kimlik kartı ile giriş seçenekleri yer almaktadır. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Mobil imza seçeneği ile giriş yapmak istediğinizde sisteme cep telefonu numaranızı ve cep telefonu hattınızı girmeniz gereklidir. Eğer hattınız mobil imza seçeneğini destekliyor ise sisteme giriş yapabilirsiniz. Elektronik imza ile giriş yapabilmeniz için şahsınıza ait bir elektronik imzanız bulunmalıdır. Bu elektronik imza ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Bu giriş seçeneğini seçtiğiniz zaman sistem sizden T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi isteyecektir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra açılan hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x