REZİDANS CİNAYETİ SONUÇLANDI

REZİDANS CİNAYETİ SONUÇLANDI

Rezidanstaki sır cinayet olarak bilenen, Milli Eğitim Bakanlığı personeli Ayşe Atasayar’ın Ankara’daki ölümüne ilişkin dava dün sonuçlandı.

12 Şubat 2016 - 20:30

Rezidanstaki sır cinayet olarak bilenen MEB Personeli Ayşe Atasayar’ın ölümüne ilişkin davada mahkeme, sanık Murat Akar’a oy birliği ile müebbet hapis cezası verdi. Kadın üye hakimin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğuyla sanığa verilen cezadan iyi hal indirimi yapılarak, müebbet hapis cezası 25 yıla çevrildi. Atasayar’ın ailesinin avukatları iyi hal indirimi yapılmasına tepki gösterdiler.

Atasayar, 13 Haziran 2015’de Çankaya’da sevgilisi Murat Akar’ın kullandığı rezidansta ölü bulundu. Soruşturma sonucunda Ankara Savcılığı, Akar hakkında “Kasten öldürme” suçlamasıyla dava açtı. Davanın karar duruşması dün Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

SAVCI İNDİRİM İSTEMEDİ

Duruşma savcısı, verdiği mütalaa da sanığın kasten öldürme suçundan müebbet hapis talebinde bulunarak, verilecek cezadan iyi hal indirimi yapılmamasını istedi. Akar, yaptığı son savunmada da “Ayşe’yi ben öldürmedim. Ayşe ilaç içerek intihar etti” dedi. Savunmalarının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti oy birliği ile sanık Akar’a müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti oy çokluğuyla, kadın cinayeti davalarında çok sık uygulanan iyi hal indirimini Akar için de uyguladı ve verdiği müebbet hapis cezasını 25 yıla çevirdi. İyi hal indirimine heyette yer alan kadın üye Hatice Kılınç karşı çıktı.

İNDİRİM GELENEK HALİNE GELMİŞ

Atasayar’ın ailesinin avukatlarından Gülşen Uzuner, mahkemenin sanık için iyi hal indirimi yapmasına tepki göstererek, “Kadın cinayeti davalarında iyi hal indirimi dosyanın içeriğinden bağımsız olarak bir gelenek haline gelmiştir. Sanığın sadece takım elbise ve kravatla duruşmaya gelmesi iyi hal indirimi için yeterli olmamalıdır. Kararı temyiz edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x