TATLISES ŞİFA DA TEDAVİ GÖRÜYOR

TATLISES ŞİFA DA TEDAVİ GÖRÜYOR

Ortadoğu’nun ‘İbrahim Tatlıses’i olarak anılan genç sanatçı Suriyeli Ahmad Al-Ali, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde kalça protezi ameliyatı oldu. Başarılı operasyonun ardından ayağa kalkan Al-Ali, ailesini de Türkiye’ye getirmek için yardım istedi.

29 Ocak 2016 - 11:10 - Güncelleme: 29 Ocak 2016 - 11:37

Etkileyici sesi ve iddialı klipleri ile Suriye, Lübnan, Ürdün gibi Ortadoğu ülkelerinde oldukça popüler olan Ahmad Al-Ali, İzmir’de ameliyat oldu. Kalça eklemindeki oynak kemiğin ciddi şekilde hasar görmesi üzerine yürüyemez hale gelen Al-Ali, yaptığı araştırmaların ardından İzmir Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olmaya karar verdi.

Hareketli klipleri ve şarkılarıyla savaşın hüküm sürdüğü coğrafyada insanlara bir miktar yaşam sevinci aşılamaya çalışan Al-Ali, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Karcı yönetiminde başarılı bir operasyon geçirdi. Al-Ali’ye kalça protezi takıldı. Kısa sürede tekrar ayağa kalkan Al-Ali, milyonlarca Suriyeli gibi kendisinin de artık Türkiye’de yaşamak istediğini ve sanatını da burada devam ettirmeyi hedeflediğini söyledi.

Öncelikle başarılı ameliyatı dolayısıyla Şifa Üniversitesi Hastanesi yönetimine ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Karcı’ya teşekkür eden Al-Ali, “Son klip çekimimizde ani bir rahatsızlık yaşadım. Kalçama büyük bir ağrı girdi. Gittiğim hastanelerde gerekli tetkikler yapıldı ve kalça protezi takılması gerektiği söylendi. Ancak böyle önemli ve riskli bir ameliyatı yapabilecek güvenilir bir yer arayışına girdim. Araştırmalarım sonucunda Türkiye’de Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde bu ameliyatı olabileceğime karar verdim. Bunun üzerine Türkiye’ye geldim. Buradaki doktorum ilk muayenede bana sorunumun ne olduğunu söyledi. Ben de gönül rahatlığı ile ameliyatı kabul ettim. Çok şükür çok başarılı bir ameliyat geçirdim. Şimdi yine ayağa kalkabiliyor ve yürüyebiliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

AİLESİ İÇİN YARDIM İSTEDİ

Kendisinin tedavi olmak üzere vize alarak Türkiye’ye geldiğini anlatan Al-Ali, eşi ve iki çocuğunu da Türkiye’ye getirmek istediğini belirterek, “Bu konuda Türk hükümetinden yardım talep ediyorum. Ailemle birlikte artık Türkiye’de yaşamak ve sanatımı da burada icra etmek istiyorum” dedi.

Sanatçının geçirdiği operasyonla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Tolga Karcı da Al-Ali’nin artık normal hayatına dönebileceğini belirterek şöyle konuştu: “Kalça eklemindeki oynak kemiğin başındaki kanlanmanın bozulması nedeniyle, bu bölgedeki dokular ölmüştü. MR çektirdiğimizde kıkırdakta ileri derecede hasar tespit ettik. Kalçayı kurtarmak için elimizde başka seçenek olmadığı için total kalça protezi uyguladık. Çok şükür ameliyatı başarılı geçti. Hemen ayağa kaldırdık. Sanatçı olduğu için de çok etkilenmesin diye kozmetik olarak küçük insizyonlar yaptık. Bizim açımızdan artık günlük yaşamına dönmesinde, sanat hayatına devam etmesinde bir sakınca yok. Sadece birkaç hafta daha bizim kontrolümüzde olacak.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x