BORNOVA DA BİR GEZGİN

BORNOVA DA BİR GEZGİN

Altı ay gibi kısa sürede İzmir’in imkanları kısıtlı bölgelerindeki okullarında eğitim gören binlerce ilköğretim okulu öğrencisine hizmet veren “Gezici Kütüphane”, yarı yıl tatilinde Bornova’da kapılarını açtı. İlk gününde Gezici Kütüphane’ye yoğun ilgi gösteren çocuklar +1 Down Kafe’yi de ziyaret etti

28 Ocak 2016 - 11:08

İNCİVAK (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) tarafından okuma alışkanlığının artırılması amacıyla hayata geçirilen Gezici Kütüphane, Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklarla buluştu. Öğrencilerinin yarı yıl tatillerini daha verimli geçirmeleri, kaybolan kütüphane kültürünü yaşatmak amacıyla yaptığı çalışma yoğun ilgi gördü. Gezici Kütüphane’ye üye olan çocuklar, ilk kitaplarını almanın heyecanını yaşadı.

Gezici Kütüphane, 29 Ocak’a kadar 12.00 -17.00 saatleri arasında Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kalacak. 1-5 Şubat tarihleri arasında ise Bornova Büyükpark’ta olacak.

Down Kafe’ye de gittiler

Minik öğrenciler, Gezici Kütüphane’nin ardından Büyükpark’ta kısa bir süre önce Bornova Belediyesi tarafından hizmete açılan +1 Down Kafe’yi ziyaret etti. Down Sendromlu gençlerin çalıştığı mekanda ağırlanan miniklere pasta ve meyve suyu ikram edildi. Yetkililer, tüm Türkiye’ye örnek olan kafeteryada keyifli anlar geçiren çocuklara down sendromunun bir hastalık değil, genetik farklılık olduğunu anlattı.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x