Adele’den Donald Trump’a Veto

Adele'den Donald Trump'a Veto

İngiliz şarkıcı Adele, şarkılarının ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü aday adaylarından olan Donald Trump tarafından kullanılmasına izin vermedi.

02 Şubat 2016 - 23:01

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele, ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü aday adaylarından olan Donald Trump'ın şarkılarını kullanmasına izin vermedi.

''TAMAMEN İŞÇİ PARTİLİ''

Trump seçim kampanyasında Adele'in hit şarkılardan Rolling in the Deep ve Skyfall'u kullanıyordu. Bu durumun Adele'in bazı hayranlarının tepkisini çekmesi üzerine, Adele'in sözcüsünden konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada "Adele şarkılarının herhangi bir siyasi kampanyada kullanılmasına izin vermemiştir." denildi. Kendisini "tamamen İşçi Partili" olarak niteleyen Adele, 2011 yılında İngiltere'nin Muhafazakar Partili Başbakanı David Cameron için de "mankafa" ifadesini kullanmıştı.

KARŞIT SÖYLEMLERİ TEPKİ ALIYOR

Milyarder iş adamı Donald Trump, özellikle göçmen ve İslam karşıtı söylemleriyle uluslararası kamuoyunda tepki çekiyor. Kanadalı folk ve rock müzik sanatçısı Neil Young ve Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler da Trump'a kendi şarkılarını kullanmayı bırakmasını söylemişti.

''ŞARKILARIMIZI ZIRVALARLA DOLU KAMPANYALARDA KULLANMA''

Amerikalı rock müzik grubu R.E.M.'in solisti Michael Stipe da "It's the End of the World a We Know It" şarkılarının Trump'ın bir mitinginde kullanılmasına sert tepki göstermiş, Trump'a "Şarkılarımızı ya da sesimi 'moronca' ve zırvalarla dolu kampanyanda kullanma" demişti.ALBÜMÜ EN ÇOK SATANLARDA İLK SIRADA

Adele'in Kasım ayında çıkarttığı 25 albümü, ABD'de en çok satan albümler listesinde bu hafta da ilk sırada yer aldı. ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 45. başkanlık seçimleri içinse süreç salı günü ön seçimlerle başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x