CHP - HDP İTTİFAKI

CHP - HDP İTTİFAKI

08 Ekim 2016 - 12:54

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘gözaltında işkenceyle infaz edildi’ algısını yaratıp yurtiçinde provokasyon, yurtdışında da kara propaganda malzemesi haline getirdiği Hurşit Külter, Kerkük’te ortaya çıktı. Türkiye’de ‘faili meçhul cinayetlerin yaşandığı’ algısını oluşturmak ve uluslararası mecrada karalama kampanyası oluşturmak için kurgulanan “Hurşit Külter kaçırıldı” yalanı çöktü. FETÖ’nün yazdığı, ABD’nin yönettiği CHP ve HDP’nin desteklediği algı operasyonu, Külter’in PKK saflarında ortaya çıkmasıyla deyim yerinde ise gişelerde çakıldı.

 

Şırnak'ta sözde özerklik ilan eden PKK'lı teröristlerin kazdıkları hendeklerin kapatılması için süren operasyonlar sırasında DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter, 27 Mayıs 2016 günü ortadan kayboldu. Yapılan haberlerle, Türkiye, dünyanın gözünde, insanlara yargısız infaz yapan bir ülke gibi gösterilmeye çalışıldı. Bu çevrelerin iddialarına göre, Hurşit Külter ortadan kaybolmadan önce ailesine mesaj gönderip, etrafının sarıldığını belirtip, "Hakkınızı helal edin" demişti. Başta HDP ve DBP olmak üzere İnsan Hakları Derneği, Cumartesi Anneleri, Güneydoğu'daki bazı barolar ve sözde insan hakları savunucuları olduğunu ileri süren PKK yandaşları, oturma eylemleri, basın açıklamaları yaptı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Külter'in üzerinden Kürt gençlere mesaj verilmek isteniyor" diyerek, Türkiye'yi suçladı. Sözde insan hakları savunucuları, merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Af Örgütü ile merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Birleşmiş Milletler'e (BM) de başvuru yaparak Külter'in bulunması için acil eylem çağrısında bulundular.

CHP-HDP İTTİFAKI
Yalancı tanıklar ortaya çıkarıp, "Gözaltına alındı, kaçırıldı, infaz edildi" şeklindeki suçlamalarının dozunu artırdılar. HDP Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ile Leyla Birlik, Külter'in akıbetinin araştırılması için Başbakan Binali Yıldırım ile eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya soru önergesi verdi. CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ise, "Zorla kaybetme insanlık suçudur" diyerek, Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, Külter'in akıbetiyle ilgili araştırma yapacaklarını söyledi. İçişleri Bakanlığı bir müfettişi Külter'in akıbetinin araştırması için görevlendirdi. Şırnak Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı da Hurşit Külter adında birinin gözaltına alınmadığını açıkladı.

ORTAYA ÇIKTI , ÖZÜR DİLEDİ
Fırat Haber Ajansı dün Hurşit Külter'in Irak'ın Kerkük kentinde olduğunu duyurdu. DBP eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise konuyu kendilerinin de basından öğrendiklerini söylemekle yetindi. Külter yaptığı basın toplantısında 13 gün gözaltında tutulduğunu ve bir fırsatını bulup, kaçtığını iddia etti. Bazı kişilerin yardımıyla Irak'a geçirildiğini söyleyen Külter, kendisi için eylemler yapan STK'lardan özür diledi. Külter'in ağabeyi Kâmil Külter ise haberi alınca şoke olduklarını, annesinin bayıldığını söyledi.

MİLLETİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?
6-8 Ekim'de Kürt vatandaşları sokağa çağırarak bir katliama neden olan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş partisinin grup toplantısında eline aldığı büyük bir Hurşit Külter posteriyle kameralara poz vermişti. Vatandaşları "Kürtler direnişi yükseltmezse Hurşit Külter gibi bir bir kaybettirilecekler" diyerek yine 'sokağa çıkın' çağrısı yapmıştı. Yenikapı'daki mitinge katılmayan Demirtaş, "Yenikapı'ya gitseydik, Hurşit Külter'in, Berkin'in ve Uğur'un gözlerine bakamazdık" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x