KURU CİLT BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KURU CİLT BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KURU CİLT BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

09 Ekim 2017 - 23:30

Kuru cilt, belki de bakımı en zor cilt tipidir. Kuru bir cildiniz varsa, pul pul dökülüyorsa ve dokunduğunuzda cildinizin sertliğinden rahatsızsanız önerilerimize bir göz atın.

Cildinizi güneşten koruyun

UV ışınları her cilt tipi için tehlikelidir ancak özellikle kuru cilt tipleri için tehlikelidir. Kuru bir cilde sahipseniz güneş koruyucu sürmeden güneşe çıkmayın, uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmamaya özen gösterin.

Nemlendirmeyi ihmal etmeyin

Kuru bir cilde sahipseniz mutlaka gün içinde, aklınıza geldikçe nemlendirmelisiniz. Özellikle gece yatmadan önce nemlendirici sürerseniz sabah daha taze bir ciltle uyanabilirsiniz. Cilt tipinize uygun vücut yağları da yine kuru cilde karşı etkili bir yöntemdir.

Su sıcaklığını iyi ayarlayın

Cilt fazla sıcağa veya fazla soğuğa maruz kaldığında transepidermal su kaybı artar ve cilt daha fazla kurur. Bu nedenle duş alırken su sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekiyor. Soğuk su kan dolaşımını arttıracağı için her zaman daha iyi bir tercihtir.

Sıvı alın

Cilt kuruluğunuzun sebebi yeterince su almamanız olabilir. Bunun önüne geçmek için günde en az 2 litre su içmeli ve bununla birlikte diğer içeceklerle de sıvı alımınızı desteklemeniz gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x