KILIÇDAROĞLU’NDAN OSMANLI BENZETMESİ...

KILIÇDAROĞLU'NDAN OSMANLI BENZETMESİ...

KILIÇDAROĞLU'NDAN OSMANLI BENZETMESİ...

21 Şubat 2017 - 14:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimi Türk tipidir diyorlar. Osmanlı'da tek adam bile yoktu, padişah vardı bir de veziri azam vardı. O Osmanlı'da da vardı. Şimdi biz bunların hepsini atıyoruz. Tarihini doğru bilmeyen bir toplumu felakete sürükler. Tek adam rejiminden yana değiliz, 80 milyonun iradesinden yanayız" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Hapisteki gazeteci sayısı 150'yi aştı. 150'yi aşan bir sayı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir darbe döneminde yaşanmamıştır. Gazetecileri susturmak doğru değil, Türkiye'ye zarar veriyor.

Mülkiye bizim akademik dünyamızın en önemli kurumlarından birisidir. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinden sonra pek çok hocanın görevine son verildi. 12 Eylül'de görevine son verilen hoca sayısı 120 idi. 20 Temmuz darbesinden sonra 4811 hocayı kapının önüne koydular.

"EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE HAYIR DİYELİM"
Gelin anayasa referandumunda sağı solu bırakalım. Kim kendi ülkesinde rahat yaşamak istiyorsa el ele gönül gönüle hayır oyu verelim. Ayrıca biz hep beraber kim mağdursa onların yanında duracağız. Gündemimizde anayasa değişikliği var ama halkın gündemi işsizlik. Biz milletvekilliği falan istemiyoruz, biz önce çocuklarımıza iş istiyoruz diyorlar. 18 yaşındaki vekilliği kim için istiyorlar, Ankara'dakilerin çocukları için. Bir de onların çocukları asker de olmayacak. Söylüyor beyefendi meydanlarda.

RAKKA OPERASYONUNA TEPKİ
Kimin çocuğuna güvenip de Rakka'ya gidiyorsunuz? Ne diye gidiyoruz Rakka'ya? Kim teşvik ediyor sizi? Hangi devletin kara kuvvetleri konumuna geliyorsunuz? Bunlar bir ara Şam'a da gideceklerdi, Emevi Camisi'nde namaz kılacaklardı. Allah'ın takdiri Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar.

2 YILDIR FİİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR
15 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz, Türkiye'yi uçurdunuz da birisi engel mi oldu? İki yıldır fiili başkanlık sistemi uygulanıyor. Cumhurbaşkanı makamında, Başbakan da Cumhurbaşkanı Yardımcısı gibi görev yapıyor.

İŞSİZLİK SORUNU
6 milyon işsizimiz var. Danimarka nüfusu 5,6 milyon. Türkmenistan 5,4 milyon. Norveç 5,2 milyon. Nasıl bir felaket olduğunu anlatmak için bu rakamları veriyorum. İşsizlik bütün kötülüğün anasıdır. Boşanmalar niye artıyor; işsizlikten aileler parçalanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı TOBB'da konuşma yaptı, çağrıda bulundu. Herkes 1 kişi alsa işsizlik sorununu çözeriz dedi. Bu öneriyi 2004'te yapmış, 2010'da yapmış, 2016'da yapmış kimse takmamış. 2017'de yine yaptı takarlar mı takmazlar mı bilmiyorum. Şimdi 'İfşa edeceğim' diyor, şantaja başvuruyor.

"ÇİFTÇİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"
15 yıldır 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Gidiyor Afrika'da arazi kiralıyorlar. Bunlar kimin hükümeti iyi düşün. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum; yatın kotranın vergisini sıfırladılar, mazotun vergisini sıfırlamadılar. Artık iradeni ortaya koymanın zamanıdır. Demokrasiden vazgeçmiyoruz demenin zamanıdır.

"CENNETE YAŞIYORUZ AMA TURİST GELMİYOR"
Yerli yatırımcı geleceğini göremiyor, can ve mal güvenliği yok, niye yatırım yapsın? Yerlisi yapmıyor, yabancısı da kaçıyor. 2016'nın ilk üç çeyreğinde uluslararası sermaye girişi yüzde 64 düştü. Böyle bir cennette yaşıyoruz ama turist gelmiyor. Türkiye'ye güvenmiyorlar o yüzden gelmiyorlar, Türkiye'nin imajı bozuldu.

Bütün bunların sorumlusu kim? Bunların sorumlusu Türkiye'yi yönetenlerdir. Fatura millete çıkıyor. 16 Nisan'da sandığa gideceksiniz ve bu faturayı ödemiyoruz diyeceksiniz. Ortadoğu bataksa Rakka'ya asker göndermeyeceksin.

"ÇOK MUTLUYUM, TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Seçim meydanlarına çıktılar, mitingler yapıyorlar. Çok mutluyum. Teşekkür ediyorum. Bu 18 yaşı biz anlatamazdık, o anlattı. 550 milletvekilini 600'e çıkarıyorlar ama bunun nedenini açıklayamıyorlar. Bekliyoruz cevabını. Meclis ne yapacak, al maaşı otur yerine. Vatandaşın cebinden 178 trilyon lira çıkacak.

Sağolsun Cumhurbaşkanı dedi ki, 'Tüm yetkileri tek elde topluyoruz' diyor. Teşekkür ediyorum. Tek adam rejimine geçiyoruz, bunu söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum. Bir laf var 'Türkiye'yi uçuracağız', uçurdunuz uçuracağınız kadar, Türkiye'yi darbenin eşiğine getirdiniz. 'İstikrar gelecek' diyorlar. Tek başına 15 yıldır memleketi yönetiyorsunuz demek ki istikrarsızlık varmış. 'Anayasa değişikliğiyle çift başlılık kalkacak' diyorlar. Binali Bey, Cumhurbaşkanı'na itiraz mı edecek? Şimdi sen bütün yetkileri bir kişiye veriyorsun. 'Ben hem başkan, hem partinin genel başkanı olacağım' diyor, bundan daha iyi çift başlılık mı olur? Kaç tane başkan yardımcısı olacak belli değil, kaç bakan olacak bunu da bilmiyoruz.

'Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu, olmaz' diyor Sayın Cumhurbaşkanı. TBMM'de yemin ederken namus ve şeref sözü veren kimdi? Galatasaray'la Fenerbahçe'nin maç yaptığını ve Galatasaray Başkanı'nın hakemlik yaptığını düşünün. Olur mu böyle şey, olmaz. Yargı bağımsızlığının yanına "tarafsızlığı" ilave etmişler, nasıl oluyor? Neresinden tutsanız dökülüyorlar. Oturup tartıştılar mı, düşündüler mi, anayasa hocalarına sordular mı, hayır.

Buradan Sayın Erdoğan'a söz veriyorum; çık arkadaş rahat rahat 'Ben evet oyu için çıkıyorum' de. Dürüst ol.

Tek adam rejimi Türk tipidir diyorlar. Osmanlı'da tek adam bile yoktu, padişah vardı bir de veziri azam vardı. O Osmanlı'da da vardı. Şimdi biz bunların hepsini atıyoruz. Tarihini doğru bilmeyen bir toplumu felakete sürükler. Tek adam rejiminden yana değiliz, 80 milyonun iradesinden yanayız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x