BU ÖNERİLERLE BACAK ÇATLAKLARINIZDAN KURTULUN!

BU ÖNERİLERLE BACAK ÇATLAKLARINIZDAN KURTULUN!

BU ÖNERİLERLE BACAK ÇATLAKLARINIZDAN KURTULUN!

17 Ağustos 2017 - 22:30

Deri altında bulunan liflerin zamanla esnemesi sonucu deride oluşan çizgili görüntüler olarak bilinen çatlaklar, sağlık üzerinde kötü etkileri olmasa da görüntüleri nedeniyle kadınları rahatsız ediyor. Peki çatlaklarından kurtulmak isteyenler neler yapabilir? işte basit ama etkili öneriler...

Pancar kabuğu, çatlaklı görünümü azaltmak için doğal ve etkili yöntemlerden biri. Pancar kabuğunu öğüterek içerisine biraz badem yağı ekleyip sorunlu bölgelerinize sürebilirsiniz. Karışımı 20 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın.

Avokado çatlaklar için ideal çözümlerden biri. Avokadoyu ortadan ikiye bölerek yarısını ezin ve içine bir kaşık bal ve limon suyu ilave edin. 20 dakika boyunca bu karışımla çatlaklar üzerine masaj yapın ve sonra soğuk su ile duş alın.
Kahve, şeker ve zeytinyağı harika birer çatlak azaltıcı. Bir miktar kahve telvesine, bir kaşık şeker ve birkaç damla zeytinyağı ilave ederek çatlakların olduğu bölgeye masaj yapabilirsiniz. Daha sonra karışımı soğuk su ile durulayın.
Zeytinyağı, E vitamini açısından zengin bir yağ çeşidi. Zeytinyağı ile sorunlu bölgelerinizi her gün duş sonrası ovarak çatlak görünümünüzü azaltabilirsiniz. Daha sonra bir bezle yağın fazlalığını alabilirsiniz.

E vitamini kapsülleri de çatlakların görünümünü azaltmada son derece etkili. E vitamini kapsüllerini her gün duş sonrası sorunlu bölgenize uygulayabilir ve sonra bezle bölgeyi temizleyebilirsiniz.

C vitaminli kremler de çatlakları önlemede etkili. C vitamini içeren bir kremi sorunlu bölge üzerine uygulayın ve bölgeyi streç filmle sarın. Kolajen üretimi sağlayan bu kremler cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Kakao yağı içeren nemlendirici kremler çatlakların görünümünü azaltmada etkili. Cildinizi düzenli olarak bu kremlerle nemlendirirseniz bir süre sonra cildinizin daha esnek hale geldiğini ve çatlak görünümünün azaldığını görebilirsiniz.

Aloe vera özünü gün içinde birkaç kez çatlak bölgelerin üzerine uygulayarak çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz. Cildi yenileyen bileşenlere sahip olan aloe vera ile daha güçlü bir cilde sahip olabilirsiniz.

Limon harika bir hücre yenileyici olarak biliniyor. Bir limonu ortadan ikiye bölerek sorunlu bölge üzerine dairesel hareketlerle masaj yapın. 10 dakika sonra soğuk suyla cildinizi temizleyin.

Yumurta akını çatlak tedavisinde uygulayabilirsiniz. 2 adet yumurtanın akını iyice karıştırarak sorunlu bölgenize uygulayın ve 10 dakika karışımı cildinizde bekletin. Daha sonra soğuk su ile cildinizi temizleyerek nemlendirici uygulayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x