ÇALIŞIRKEN MASANIZDA BULUNDURABİLECEĞİNİZ 6 SAĞLIKLI...

ÇALIŞIRKEN MASANIZDA BULUNDURABİLECEĞİNİZ 6 SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK

ÇALIŞIRKEN MASANIZDA BULUNDURABİLECEĞİNİZ 6 SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK

04 Ağustos 2017 - 23:30

Ofiste daha ana yemek vaktine çok var ise ister istemez sağlıklı olmayan atıştırmalıklar tüketebiliyoruz. Fakat akşamdan hazırlayabileceğiniz ve gün içerisinde sağlıklı bir şekilde tüketebileceğiniz oldukça sağlıklı atıştırmalıklar var. Bu atıştırmalıklar hem hızlıca tüketilebiliyor hem de sizi oldukça tok tutuyor. İşte ofiste çalışırken mutlaka masanızda bulundurmanız gereken sağlıklı atıştırmalıklar.

Badem ve hurma

Badem ve hurmanın onlarca faydası olduğu gibi sağlıklı birer atıştırmalıklardır. Badem protein ihtiyacınızı, hurma ise şeker isteğinizi giderir. Ancak günde 2 -3 hurma ve 17-20 bademden fazlasını tüketmemeye özen gösterin.

Yulaflı meyveli yoğurt

Yulafın tokluk verici hissi ve meyvelerin muhteşem lezzeti bir arada hem de hazırlaması oldukça basit. Yoğurdunuzu süzme yoğurt kıvamına getirinceye kadar çırpın. Sevdiğiniz meyveleri küçük dilimler halinde yoğurdun içine koyun ve karıştırın. Arzu ederseniz blender’dan geçirebilirsiniz. Bu işlem bittikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar yulaf ezmesini yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun!

Limonlu havuç ve salatalık çubukları

Limonlu havuç ve salatalık çubukları farklı ortamlarda servis edildiği için insanların aklına atıştırmalık olabilecekleri fikri gelmiyor. Fakat oldukça güzel bir atıştırmalık olmalarının yanı sıra kolay hazırlanabilen bir tariftir. Bir bardağın içerisine 1 veya 2 limonu sıkın. Havuç ve salatalıkları ince bir şekilde doğrayın ve bardağa yerleştirin. Atıştırmalık ihtiyacınızı giderirken fazladan kalori de almamış olacaksınız.

Çıtır nohut

Cips yemeyi seviyorsanız doğru yerdesiniz! Protein oranı yüksek olan nohut muhteşem bir doyurucudur. Yapım esnasında tuz ve baharat katmayı unutmayın.

Baharatlı salatalık dilimleri

Salatalık kalorisi az olduğu gibi sizi tok da tutacaktır. Ve baharatlar ile karıştırıldığında oldukça lezzetli bir hal alır. Yapmanız gereken oldukça basittir. Tuzu, karabiberi, pul biberi ve limonu salatalığa sürün. Afiyet olsun!

Elma cipsi

Elma cipsi oldukça kolay hazırlanabilen bir atıştırmalıktır. Yapmanız gereken tek şey kırmızı elmayı ince şekilde dilimleyin ve üzerini limon suyu ile hafif bir şekilde ovalayın. Bu işlemden sonra tarçın serperek, fırın tepsisine dizmeye başlayın. Fırın tepsinizde yağlı kâğıt olmasına özen gösterin. 100 derecede 1 saat boyunca fırınladıktan sonra hazırlanmış olacaktır. Fırınlamaya başlamadan önce elmaların birbirlerine değmediğinden emin olun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x