MAKYAJ RUTİNİNİZDE YAPACAĞINIZ KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLERLE...

MAKYAJ RUTİNİNİZDE YAPACAĞINIZ KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLERLE GÖRECEĞİNİZ 5 BÜYÜK DEĞİŞİM

MAKYAJ RUTİNİNİZDE YAPACAĞINIZ KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLERLE GÖRECEĞİNİZ 5 BÜYÜK DEĞİŞİM

03 Temmuz 2017 - 19:30

Her gün bir yenisiyle tanıştığımız makyaj malzemeleri arasında kaybolmamak mümkün değil. Oysa günlük rutin makyajımızı çabukça yapıp bir an önce işe ya da okula yetişmek istiyoruz. Ancak bu işi iki ara bir derede yaparken de ürün fazlalığından yanlış ürünleri yanlış malzemelerle kullanıp, çok da doğru olmayan bir makyajla dışarıya çıkma riskimiz artıyor. Bu nedenle günlük makyaj rutininizde doğru ürünleri ve malzemeleri belirleyerek harikalar yaratabilirsiniz.

Adım 1: Doğru fondöten 

İlk adım her zaman doğru fondöteni seçmektir. Bunun için cilt tipinize uygun fondöteni alın ve temel sıvı fırçalarınızdan biriyle uygulayın. Doğru kullanım yüzünüzdeki dört nokta olan alın, yanaklar ve çeneye parmaklarınızla dokunarak fondöteni sürmek ve daha sonra fırçayla dağıtmaktır. Fırça darbeleriniz alnınızda ileri geri şeklinde olmalı yanaklarınızda ise yüzünüzün merkezinden uzaklaşacak şekilde yayılmalıdır. Aynı şekilde çenenizde de ileri geri hareketlerle fondöteninizi yedirmelisiniz.

Adım 2: Concealer

Concealer uygularken özellikle göz altlarında kalınlık hissetmeniz mümkündür. Ancak bunun önüne geçmeniz için çok basit bir yöntem bulunuyor. Ürüne fırçanızı daldırmadan önce fırçanızı bir damla nemlendiriciye daldırın ve ondan sonra ürüne sürün. Daha sonra gözlerinizin altına 4 kez vurarak ürünü yedirin. Sonrasında fırça ile iyice homojen bir hale gelene kadar yedirin. Son olarak da parmaklarınızla pürüzsüz hale getirin. Parmakla düzeltmek vücut ısınızla daha doğal bir görüntüye neden olacaktır.

Adım 3: Pudra

Pudranızı yüzünüze ne ile ve nasıl uyguladığınız doğal görüntü için çok önemlidir. Bunun için çoğumuz büyük fırçaları tercih ederiz ancak doğru olan küçük bir kabukiyle deriye pudranızı tampon hareketlerle yaymaktır.

Adım 4: Bronzlaştırıcı

Bronzlaştırıcı kullanımı son derece önemlidir. Çünkü kontür makyajın hayatımıza girmesiyle birlikte durumu biraz abartmış bulunuyoruz. Oysa eğer zayıf bir ışıkta olmayacaksanız ve gece dışarıya çıkmıyorsanız abartılı bir bronzlaştırıcı kullanmamanız gerekiyor. Yapacağınız tek şey en kabarık fırçanızı almak ve yanaklarda yukarı aşağı alın ve çenede yatay hareketlerle uygulamak.

Adım 5: Allık

Allıklarımızı genelde beğendiğimiz renklerden seçeriz. Aslında önemli olan cildinizin rengine uygun allığı seçmektir. Bunun için öncelikle cilt renginizi belirleyin ve sonrasında yoğun bir fırçayla yanaklarınıza uygulayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x