Unutmak için içenler dikkat!

Unutmak için içenler dikkat!

Unutmak için içenler dikkat!

29 Ocak 2017 - 23:10

Pek çok kişi yaşadığı travmatik olayları unutmak için alkole başvurur. Ancak yapılan bir araştırma, alkolün unutturmadığını, tam tersi bir etki yarattığını ortaya koydu.
Yapılan yeni bir araştırmaya göre, unutmak için alkol aldığınızda aksine kötü hatıraları güçlendiriyorsunuz. Bilim insanları, alkolün, beynin korku müdahale merkezine bağlı sinir hücrelerini güçlendirerek kötü hatıraların unutulmasına engel olmakla kalmayıp onları daha güçlü yaptığını ortaya çıkardı.
Kısa süreli ilaç ve davranış tedavisi, bu kötü hatıraları zayıflatmak veya yeniden yazmak için tek yöntem. Johns Hopkins Üniversitesi profesörü Dr. Norman Haughey'e göre, mutsuzluğunuzu  alkolle ne kadar bastırmaya uğraşırsanız travmatik deneyimler yaşama riskiniz o kadar yüksek.
İyileşmek, her zaman travmayı unutmak anlamına gelmez, bazen hatıralara kötü fiziksel ve duygusal reaksiyonlar göstermemeyi öğrenmek anlamına gelir. Ancak alkol, farkındalığı azalttığı, uykusuzluk konusunda rahatlama sağladığı ve sosyalleşmeye yardımcı olduğu için problemli dönemlerde tercih edilir. Araştırmalara göre, travmatik kişilerin diğerlerine oranla alkol problemleri yaşama riski daha yüksektir.
Travma sonrası stres bozukluğunda kişiler tehlikede olmasalar bile stresli ve korkmuş hissedebilirler.
 
Travma sonrası stres bozukluğu belirtileri:
 
-Tetikleyici bir şey ile aynı olayı tekrar yaşama
-Olayı hatırlatan durumlardan kaçınma
-Kendiniz ve başkaları hakkında kötü hissetme
-Sürekli bir tehlike bekleme

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x