SON DAKİKA! Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor

SON DAKİKA! Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor

SON DAKİKA! Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor

16 Nisan 2017 - 23:33

Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında açıklama yapıyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yasaların açıkça çiğnendiğini belirterek, "Mühürsüz oylar geçersizdir. AKP'nin itirazı üzerine geçerli hale getiriliyor. Niçin? Bu referandum tartışmalı hale gelmiştir" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalı referandum sonuçlarına ilişkin CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Bu referandumun toplumun en az yüzde 50'sinin bu anayasa değişikliğine hayır dediğini gösterdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bu anayasanın toplumsal uzlaşma belgesi olma niteliğini yitirdiğini belirtti. 

Anayasayı toplumsal uzlaşma belgesine dönüştürmenin Türkiye'yi hem içeride hem de dışarıda daha güçlü bir konuma getireceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yasalara uyulmazsa, hukuk devleti ilkesi yara alır. Yüksek Seçim Kurulu, üzülerek ifade edeyim, bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Çok açık ve net, hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde size ilgili yasayı okuyorum: Seçim Kanunu 98. maddesi. Üzerinde İlçe Seçim Kurulu ve Sandık Kurulu mührü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır. Bunu ben söylemiyorum. TBMM'nin çıkardığı kanun söylüyor. YSK bir karar aldı ve bu zarfları geçerli kabul etti. Niçin? Arkasında sandık kurulu bulunmayan oy pusulaları geçersizdir. YSK toplandı. Bunlar da geçerlidir dedi. YSK'ya şu soruyu sormak isterim. Vatandaşlar görevlerini yaptılar. Sandığa gittiler, oylarını kullandılar. Hiçbir itirazımız yok. Vatandaşın oyuna saygılıyız. Ancak hiçbir kurum kendisini meclisin üstünde göremez. Siz oturuyorsunuz, iktidar partisinden birisinin itirazı üzerine bunları geçerli sayıyorsunuz. Kendinizi hangi gerekçeyle kanunun üzerinde görüyorsunuz. Maç yapılırken, maçın ortasında kural değiştirilmez. Bu evrensel bir kuraldır. YSK maçın ortasında yasalara aykırı olarak kuralları değiştiriyor. Milletin kararına saygılıyız. Ama milletin kararına YSK gölge düşürmüştür. Hukuksal açıdan da kamu vicdanı açısından da referandumun kararı tartışmalı hale getirilmiştir. Getiren kim? Bir kurum. Yüksek Seçim Kurumu. Aklın alacağı şey değil. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x