DİYET VE EGZERSİZ YAPABİLMEK İÇİN 5 FARKLI MOTİVASYON!

DİYET VE EGZERSİZ YAPABİLMEK İÇİN 5 FARKLI MOTİVASYON!

DİYET VE EGZERSİZ YAPABİLMEK İÇİN 5 FARKLI MOTİVASYON!

22 Ağustos 2017 - 22:30

Bazen artık egzersiz yapmanın zamanı geldiğini fark etmenize rağmen harekete geçmekte zorlanırsınız. Aslında aksine kendinizi ikna etmeye çalışırsınız fakat bu kararlılığınız bir sonraki güne kadar sürer. Dolayısıyla bu ikna süreciyle günler birbirini kovalar ve kilolar da üst üste binmeye devam eder. Artık kendinize güvenin ve hayatınıza bir çeki düzen verip bir plan yapın. Çok işinize yarayacağını siz de göreceksiniz.

Kendinizi eğitin

Bir maraton koşucusu, boksör, atlet ya da bir ceylan olduğunuzu hayal edin. Bu size saçma gibi gelebilir ama kesinlikle işe yarayacaktır. Kendinizi bu düşünceye kaptırdığınızda bir Rocky Balboa bir Usain Bolt olabilirsiniz. Hissedin ve sizi nasıl motive ettiğini kendiniz keşfedin. Bugün çalışmak istemediğinizde kendinize bir sporcu olduğunuzu hatırlatın. İyi gelecek.

Kötü düşünceleri nakde dönüştürün.

Her zaman spor yapmak istemeyebilirsiniz. Ancak bunun üzerine bir de kekler börekler yemek istiyorsanız orada bir durum lütfen. Bunun önüne geçmek için aklınızdan her sakıncalı bir yiyecek geçtiğinde bir kumbaraya 1 lira atın ve kendinize bir çay yapıp bu isteği geçiştirin. Artık zayıf bir insan olduğunuzda kendinize o paralarla kim bilir neler alabilirsiniz!

Fotoğraflarınızı kullanın

Olmak istediğiniz kiloya ait bir fotoğrafınız varsa onu yoksa en kötü göründüğünüz fotoğraflarınızı size durumunuzu hatırlatacak yerlere koyun. Buzdolabının üstü, mutfak, kiler, dondurucu, tezgâh… Yememeniz gereken her türlü yiyeceğin bulunduğu yerlere bu fotoğrafları koyun. Eliniz oraya gittiğinde bu fotoğraf yüzünüze bir tokat gibi inecektir.

Kendinize bir tablo oluşturun

Kendinizle belgelerle konuşun. Bu çok daha ikna edici olacaktır. Haftalık bir fitness planı hazırlayın ve buzdolabınıza asın. Egzersiz yaptığınız her seferi ve yediklerinizi buraya yazın. İyi şeyler yaptığınızda bunları yazmak ve ne kadar yol kat ettiğinizi görmek size çok iyi gelecektir.

Test için bir giyecek seçin

Bu bir kot pantolon ya da ceket olabilir. Kendinizi düzenli olarak test etmek için bir giyecek seçin ve belirli zamanlarda bunu deneyin. Eğer giymek istediğiniz kıyafet size hâlâ küçük geliyorsa durmayın ve egzersiz için kendinizi dışarıya atın. Aynı şekilde büyük geliyorsa da gaza gelin ve kendinizi yine dışarıya atın. Yapabileceğinizi hepimiz biliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x