BU BESİNLER MUTLULUK VERİYOR!

BU BESİNLER MUTLULUK VERİYOR!

BU BESİNLER MUTLULUK VERİYOR!

13 Mart 2017 - 20:10

Kim hayattan biraz daha keyif almak, daha mutlu olmak istemez ki? Araştırmacılar, gülmek, uyumak-dinlenmek, sevdiklerinde vakit geçirmek ve evcil hayvanlarla oynamanın insanın kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olduğunu söylüyor.
Elbette birçok kişi için mutluluk yaratan bir başka unsur ise yemek yemek. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, yemek ve mutluluk arasında, serotonin hormonuna bağlı, bilimsel olarak kanıtlanmış bir ilişki olduğunu söylüyor.
Yapılan araştırmalar serotonin eksikliğinin uykusuzluk, yeme bozukluğu, depresyon, migren ve hatta obeziteyi tetikleyebileceğini gösteriyor.  
1. Muz: Kokusuyla bile mutluluk veren besinlerden muz, içerdiği yüksek potasyum ve vitamin B sayesinde serotonin miktarını arttırmaya yardımcı oluyor.  
2. Balık: İçerdiği yüksek omega 3 sayesinde serotonini arttırarak mutluluk veren balık, beyin fonksiyonlarının da düzenli çalışmasına destek oluyor
3. Süt ve süt ürünleri: Temel aminoasitlerden biri olan ve serotonin yapımında kullanın triptofan açısından zengin olan süt ve süt ürünleri de insanın kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor.
4. Çilek: Önümüzdeki bahar aylarının en popüler meyvelerinden biri olan, C vitamini ve çeşitli mineraller açısından da zengin olan çilek tüketildiğinde insanı mutlu ediyor.
5. Bitter çikolata: İsmini duyduğunda bile birçok kişiyi mutlu eden besin çikolata! Beyinde serotonin ve endorfin seviyelerini arttırarak gün içerisinde daha mutlu hissedilmesine yardımcı oluyor.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x