YEDİKÇE ZAYIFLAYIN...

YEDİKÇE ZAYIFLAYIN...

YEDİKÇE ZAYIFLAYIN...

14 Mart 2017 - 19:50

Dünyaca ünlü beslenme uzmanı Amelia Freer'in gıda piramidi, yiyerek zayıflamak isteyenlerin başvurduğu yöntem oldu. İngiliz şarkıcı Sam Smith'in bile 2 haftada 6.5 kilo verdiği beslenme şeklini, ünlüler tercih etmeye başladı. 7 katlı piramit sayesinde günlük alınacak yiyecek ve içecek miktarları belirleniyor. Bu sayede dengeli ve yeterli bir beslenme sağlanmış oluyor. Beslenme piramidinde, içecekler, karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve kuruyemişler yer alıyor. Vücudumuzun gereksinimimiz olan enerjiyi üretebilmesi, hücrelerimizin düzenli çalışabilmesi ve yenilenebilmesi için piramide uygun bir beslenme düzeni oluşturulduğunda hiçbir sorun yaşanmıyor. Üstelik vücutta bir denge kuruluyor. Kilo verme bile kolaylaşıyor... Amelia Freer, bu konuda şunları söylüyor: Eğer doğru beslenme olursa, kişi istediği sonuca ulaşıyor. Dünyaca kabul gören bu pramit, çeşitli porsiyonlardan oluşuyor... Günlük yiyecek ve içeceklerin tüketim miktarını gösteriyor. Karbonhidratlar gibi sıklıkla tüketmemiz gereken gıdalar piramidin 5'nci katında yer alırken, mümkün olduğu kadar az tüketmemiz gereken gıdalar en üst bölümde gösteriliyor. Dengeli beslenme için yüzde 20-30 oranında yağ yüzde 10-20 oranında protein ve yüzde 50-70 oranında karbonhidrat almak gerekiyor...  
KİLO VERDİREN 7 KATLI PiRAMİT


VÜCUDUN ÜÇ ANA SİGORTASI
KARBONHİDRATLAR: Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerjinin üretilmesinde etkilidirler. Sağlıklı bir beslenme için siyah ekmek, kuru baklagiller, bezelye, patates, mısır gibi kompleks karbonhidrat alımının fazlalaştırılarak, şeker, beyaz ekmek gibi basit karbonhidratların da azaltılması gerekmektedir.

PROTEİNLER: Kas dokusunu güçlendiren proteinler, büyüme, gelişme ve kemiklerin sağlamlığı açısından son derece önemlidirler. Kaliteli protein alımı için kırmızı eti az tüketmeye çalışıp, baklagiller, kuruyemiş ve beyaz et gibi gıdalara öncelik vermek gerekmektedir.

YAĞLAR : Yağlar, hormon üretimi ve depolanmasında rol oynarlar. Doymuş yağları daha az tüketmeye özen göstermeli, bunun yanında zeytinyağı gibi bitkisel yağları daha fazla tüketmelisiniz..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x