YAŞ MESAİSİ BAŞLADI!

YAŞ MESAİSİ BAŞLADI!

YAŞ MESAİSİ BAŞLADI!

27 Haziran 2017 - 12:47


Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilecek YAŞ toplantısı öncesinde Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve kuvvet komutanlıklarında hazırlıklar başladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şura toplantısının tarihine ilişkin, "Geleneğin dışına çok çıkmayız diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Karargahta YAŞ mesaisi başladı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi öncesi her yılın  ağustos ayı başında gerçekleştirilen YAŞ toplantısı, darbe girişiminin ardından  temmuz ayının ortasında, Başbakan Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde  yapılmıştı.  İlk defa Genelkurmay Başkanlığı Karargahı dışında gerçekleştirilen  toplantıda çeşitli atamalar yapılmış, kararlar kamuoyuyla paylaşılmıştı. Temmuz  ayının sonunda olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde  Kararname'yle Yüksek Asker Şuranın yapısında değişikliğe gidildi.
 Yeni düzenlemeyle şura üyeleri  başbakan, genelkurmay başkanı,  başbakan yardımcıları, adalet bakanı, dışişleri bakanı, içişleri bakanı ve milli  savunma bakanı ile kuvvet komutanları olarak belirlendi. Şuranın yeni yapısıyla  ilk toplantısı, yine Çankaya Köşkü'nde, ağustos ayı sonlarında gerçekleştirildi.  Şura kararları, sekreterya görevini devralan Milli Savunma  Bakanlığınca açıklandı.
'GELENEĞİN DIŞINA ÇIKMAYIZ'
Yüksek Askeri Şuranın bu seneki olağan toplantısına ilişkin çalışmalar  başladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  yaptığı açıklamada,  toplantıya ilişkin hazırlıkların sürdüğünü söyledi.  Bakan Işık, "YAŞ hazırlıklarını hem kuvvet komutanlıklarımızda hem  Genelkurmay Başkanlığımızda sürdürüyoruz. Hazırlıklar belli bir olgunluğa  geldiğinde Sayın Başbakanımızdan gideceğiz, tarih alacağız. O tarihte de Yüksek  Askeri Şurayı yapacağız." diye konuştu. Toplantının daha önceki yıllarda olduğu gibi yine ağustos ayının  başında mı gerçekleştirileceğine yönelik soruya Işık, "Geleneğin dışına çok  çıkmayız diye düşünüyorum." yanıtını verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x