Baharın 10 süper besini tazeliyor bedeni

Baharın 10 süper besini tazeliyor bedeni

Baharın 10 süper besini tazeliyor bedeni

16 Nisan 2017 - 15:10

Baharın 10 süper besini tazeliyor bedeni

Güneş yüzünü gösterdi; baharın lezzetli sebze-meyveleri tezgahları süslemeye başladı. Uzmanlar, vücudu tazeleyen 10 besini sıralayıp; ‘Mutlaka tüketin’ çağrısı yaptı...

.Kasvetli kış aylarının ağırlığından kurtulup baharın coşkusunu ve enerjisini yakalamak isteyenler dikkat! İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle manav-pazar tezgahlarında görmeye başladığımız sebze-meyveler tepeden tırnağa şifa veriyor; tüm organları tazeleyip, hastalıklardan koruyor. Diyetisyen Emre Uzun da, yazı enerji dolu karşılamak için tüketilmesi gereken 10 süper besini ve yararlarını tek tek sıralıyor...

Enginar: Yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini hızlandırır ve hazımsızlığı önler. Enginar yaprağının kolesterol düşürücü etkisi vardır. Aynı zamanda karaciğerden toksinlerin atımını sağlar.

Kuşkonmaz: A, B ve C vitaminlerinden zengin bir içeriğe sahiptir. Kalsiyum, magnezyum ve demir barındırır. İçeriğindeki folik asit sayesinde kardiyovasküler sistemin korunmasına yardımcıdır.

Taze bakla: Böbrek fonksiyonlarını düzenleyerek verimli çalışmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Lutein içeriğiyle göz sağlığını korur.

Taze soğan: Soğanda bulunan adenozin, pıhtı oluşumunu önleyerek kalp krizi riskini azaltır. Araştırmalar ayrıca soğanın iyi kolesterol seviyesini artırdığını gösteriyor. Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Biberiye: Kilo verdirir. Kanseri, alerjiyi ve enfeksiyonu önler. Bağışıklığı güçlendirir.

Biberiye: Kilo verdirir. Kanseri, alerjiyi ve enfeksiyonu önler. Bağışıklığı güçlendirir.

Taze sarımsak: Kireçlenmeye karşı faydalıdır. Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kalp sağlığını korur. Kilo vermeye yardımcıdır. Vücutta bulunan iltihaplanmaya ve enfeksiyonlara iyi gelir. Zehirlenmelere karşı faydalıdır. Saç dökülmesini engeller.

Limon: Yüksek tansiyon, obezite, diş problemleri, ateş, kabızlık, hazımsızlık, boğaz enfeksiyonlarının önlenmesinde faydalıdır. Bunun dışında saç ve cilt bakımında da limon önemli bir besindir.

Çilek: Günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Hastalıklara karşı direnci arttırır. Kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcıdır. Manganez içeriğinden dolayı kemik sağlığını korur.

Can erik: Lif açısından zengin olduğundan, sindirimin düzenlenmesini sağlar. Antioksidan kapasitesiyle hücre hasarını önler. C vitaminiyle bağ dokularının yapısını düzenler.

Çağla: Kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Safra taşı oluşumunu azaltır. Vücutta iltihaplanmayı azaltır. Kalp ve damar sağlığını korur. İçeriğindeki potasyum ile tansiyonu düzenler. Glisemik indeksi düşüktür.

 

 

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x