MUCİZE KARIŞIM! VÜCUDUNUZU ARINDIRIN...

MUCİZE KARIŞIM! VÜCUDUNUZU ARINDIRIN...

MUCİZE KARIŞIM! VÜCUDUNUZU ARINDIRIN...

06 Nisan 2017 - 22:50

Vücudunuzu arındırın!
Yaza hazırlık yaparken bir koşu diyete sarılanlara, işe önce detoksla başlamalarını tavsiye ediyoruz!
Yiyecekleri sade tüketin

Yiyecekler mümkün mertebe karışık olarak tüketilmemeli, daha sade olarak tüketilmelidir. Bir öğünde salata dahil üç çeşidi geçmemelisiniz. Birlikte tüketilirlerse sindirimi zorlayacakları için gaz, hazımsızlık gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Bir öğünde salata dahil üç çeşidi geçmemelisiniz.

Proteinin yanında sebze yiyin

Et, peynir, balık, yoğurt gibi protein grubu yiyecekler sindirildikten sonra kalın bağırsağınıza girdiği gibi oturur, yerinden kıpırdamazlar. Onları bağırsağınızda ittirecek olan lifli sebzelerdir. Tükettiğiniz sebzelerin proteine oranı her zaman dörtte bir olmalıdır.

Eti öğle yemeğinde tercih edin

Et yemek için en sağlıklı vakit öğlen veya erken yenilen akşam yemeğidir. Bu öğün uyumadan en az 4 saat önce olmalıdır. Böylece vücudunuz geceleyin kendisini yenilerken proteinleri kullanır.

Vücut ağırlığınızın her bir kilosuna karşılık günde 30 ml su tüketmeniz gerekiyor. Örneğin 70 kg ağırlığındaysanız 70x0.3= 2.1 lt su = 8 bardak su içmelisiniz.

Buzlu içeceklere dikkat

Midedeki enzimlerin çoğu 37-40 derece arasında çok iyi çalışır. Yemeklerle beraber buzlu kola, ayran, soğuk su içmeyin. Soğuk artışı emzimlerin işleyişini bozar. Bu sebeple sindirim problemleri gaz ve hazımsızlık yaşanır.

Yağlarınızı hızlı yakmak için 10 bin adım atın

Program boyunca her gün 1 saat hafif tempolu yürüyüş yapmanız sağlıklı zayıflama hızınızı artırır. Her gün 10 bin adım atın. 

10 dakika yavaş ritimli yürüyüş yaparken, 2 dakika süratli yürüyün. Sonra tekrar 10 dakika yavaş ritimli yürüyüş yaparken, ardından tekrar 2 dakika yüksek ritimle devam edin. İşte en hızlı yağ yakan yürüyüş yöntemi.

Detoks Çorbası
1 adet brokoli, birkaç dal ıspanak, birkaç yaprak kırmızı ve beyaz lahana, 1 havuç, 1 fındık büyüklüğünde taze zencefil, 2 çorba kaşığı süt, biraz deniz tuzu, bir tutam taze maydanoz, bir tutam dereotu, 3 dal taze soğan, 1 limon

Hazırlanışı: 
Tüm malzemeleri irice doğrayıp tencereye koyun. Üzerine 1 lt kaynar su ekleyip kapağı kapalı şekilde 20 dakika bekleyin. İçine sütü, zencefili, tuzu, dilerseniz kırmızı ve karabiberi de ekleyip tüm sebzeler yumuşayınca kabaca blenderdan geçirin. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince kesip çorbanızın üzerine ekleyin. Limon suyuyla tatlandırmayı unutmayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x