CHP’Lİ ÖZEL’DEN BAHÇELİ’YE TEPKİ

CHP'Lİ ÖZEL'DEN BAHÇELİ'YE TEPKİ

CHP'Lİ ÖZEL'DEN BAHÇELİ'YE TEPKİ

02 Mart 2017 - 17:41

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "referandumda 'evet'lerin sandıktan taşacağına" yönelik açıklamalarını, "Sayın Bahçeli, bu konuda hayal kuruyor, sandıkta alamadığı 'evet' oylarını rüyasında köpürterek, taşıyor olarak görüyor olabilir." diye değerlendirdi.
Özel, TBMM'de gazetecileri sorularını yanıtladı.

 Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasını dinlediğini, dünkü sosyal  paylaşımlarını okuduğunu belirten Özel, Bahçeli'ye herkesin, "Parlamenter sistem  yerine, yıllardır üzerinde söz söylediğiniz başkanlık sistemini niye tercih  ettiniz?" sorusunu yönelttiğini belirtti.

Özel, Bahçeli'nin, kendisine oy verenlerin adalet, demokrasi ve daha  zengin bir Türkiye beklentisi yerine, bütün yetkileri elinde toplayan, istediğini  yapan bir sistemi niye tercih ettiğini anlayamadıklarını bildirdi.

 Bahçeli'nin, başlangıçtaki "başkanlık siteminin bölünme, federasyon,  Türkiye'nin sonunu getirecek kirli bir hayal olduğu" tavrını değiştirmesini  anlayamadıklarına işaret eden Özel, şöyle devam etti:

  "Ama şimdi siz şunu görüyorsunuz: 16 Nisan'a kadar sizi yanlarında  taşıyanlar, sizden destek alanlar 16 Nisan'dan sonra kendi yollarında yürüyecek.  Tüm yurtseverler, milliyetçiler, MHP'ye gönül verenler, sizin yaptığınız hata  halktan dönmezse başını taşlara vuracak. Ama o gün, siz yine bugünkü gibi  tweetler atarak vaziyeti kurtaracağınızı mı düşünüyorsunuz? Sizi, Barzani'ye  tercih etmelerine biz şaşırmadık ama sizin şaşırmanıza şaşırdık. Eğer bu kadar  kolay şaşıracaksanız, nasıl oldu da yolunuzdan bu kadar hızlı şaştınız? Biz o  tweetlere, hükümetten 16 Nisan'a kadar kaçamak cevaplar geleceğine son derece  eminiz. Ama Sayın Bahçeli, şaşırdığını söyleyerek belki bizleri bu günlerde  şaşırtabilir ama 16 Nisan akşamı vatandaş şaşmayacak, Bahçeli'nin yaptığı hatadan  ülkeyi uzak tutacak."

"Konuşmalarıyla baş başa bıraktık"

Bir soru üzerine Özel, Bahçeli'nin, gazeteci Abdulkadir Selvi'ye  yönelik "kılıç artığı" nitelemesini de eleştirdi.

Özel, Bahçeli'nin ağzından çıkanı kulağının duymadığı son dört grup  konuşmasını kaale almadıklarını, Bahçeli'yi  kin, öfke, nefret kusan  konuşmalarıyla baş başa bırakmayı tercih ettiklerini söyledi.

 Bahçeli'nin referandumda "evet"lerin sandıktan taşacağına yönelik  açıklamalarının sorulması üzerine Özel, "Sayın Bahçeli bu konuda hayal kuruyor.  Sayın Bahçeli, sandıkta alamadığı 'evet' oylarını, rüyasında köpürterek, taşıyor  olarak görüyor olabilir." ifadesini kullandı.

 Özel, "evet"  ile "hayır" verecekleri kategorize ederek, anayasa  değişikliğini savunamadığı için başka bir şey yaratmaya çalışanların, "evet"  cephesinin çaresizleri olduğunu öne sürdü.

  Özel, şunları kaydetti:

 "Biz hayırı neden savunduğumuzu biliyoruz. 16 Nisan'da 'hayır'  çıktıktan sonra, 'evet' diyen tüm vatanadaşları kucaklayacağız. Kimsenin haddine  değildir. 'Hayır diyen teröristtir' demek. Kimsenin haddine değildir 'evet' ve  'hayır'cıları ayrıştırmak. Bu ülkeyi kutuplaştırmaya çalışanlara karşı ülkenin  bütünlüğünü savunuyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x