CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:EVET KANDİL’İN SONU OLACAK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:EVET KANDİL'İN SONU OLACAK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:EVET KANDİL'İN SONU OLACAK

28 Mart 2017 - 17:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. 

Erdoğan Konuşmasında İstanbul'da "hayır" çadırına uğradığını ve o çadırda yaşananları anlattı.
Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 66'yla verdiğiniz destekle bu kardeşinizi göreve getirdiniz.  Samsun'a 16 Nisan oylamasında yüzde 66 yetmez. Öncü bir şehir olmak kolay değil.

Samsun'un 15 Temmuz'da da şehidi var. Sevgi Yeşilyurt. iki çocuğunu tek başına büyüten Sevgi kardeşimizin hikaysei nesilden nesile aktarılacaktır.

 Bu ülkede Nene Hatun'ların eksik olmayacağını gösteren Sevgi kardeşimizin kahramanı nesilden nesile aktarılacaktır. Şehitler tepesini boş bırakmayan, erkeğiyle kadınıyla askeriyle polisiyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Eğer bir gün bile şehitlerimizi unutursak kalbimiz dursun! Bu milleti ölümüne sevdik, bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı. Bu sevdanın önünde nice tuzaklar, arkadan hançerlemeler duramadı. Tankıyla topuyla darbeciler vazgeçiremedi.

Allah yolunda öldürülenlere öldü demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz

AVRUPA'YA TEPKİ

"15 Temmuz'da F-16'larla, savaş helikopterleriyle bizi yolumuzdan döndüremediler, bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek. Yaptığınız terbiyesizlik sizin sicilinizde kara bir leke olarak kalır, onun dışında biz tehditlere eyvallah etmeyiz. Güya İsviçre bu olayla ilgili soruşturma açmış. Her şey İsviçre devletinin, hükümetinin, polisinin gözü önünde oldu. Onların polislerinin korumasıyla oldu. Bu gösteri, Alp dağlarının tepelerinde değil, İsviçre parlamentosunun önünde oldu, geçin bunları geçin. Siz kimi aldatıyorsunuz?"

"HAYIR" ÇADIRINA UĞRADIM"

Evet çadırındakilerle görüştüm, bir de hayır çadırına uğradım. Hayır çadırındakilere 'Niçin hayır diyorsunuz?' diye sordum. Dediler ki 'biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz' Şu an çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik dedim. 14 sene önce bunlar var mıydı.

Söylediği lafa bak! Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne neden onun adını koydunuz diyor? Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğunda Osmanlı'nın 18 milyon kilometrekare toprağı vardı. Böyle bir Devleti Aliye-yi Osmaniye'nin başında olan Sultan'ın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir

Bakıyorum mezhepçilik hemen geldi, siz Alevilerle Sunnileri ayırıyorsunuz diyor. Biz asla böyle bir ayırım yapmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, siyasi partinin başında. Nesi eksik. Ben Dersim katliamını lanetledim. Binali Yıldırım lanetledi. Ama o lanetleyemedi. Biz samimiyiz" dedi.
"İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YAPACAĞIZ"

 Ulaşımda, Cumhuriyet tarihi 6100 km bölünmüş yapıldı, biz 14 senede 19.000 km bölünmüş yol yaptık. İstanbul'da bu zihniyet 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne hayır dedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bu sabah görüştüğüm genç gibi onlar da hayır demişti. Avrasya Tüneli'ne hayır dediler, Osmangazi köprüsü'ne hayır dediler. İsteseniz de istemeseniz de biz bunları yapıp yolumuza devam edeceğiz.

ABD VE RUSYA İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Terörle mücadelede kararlı gidiyoruz. Son günlerde Güneydoğu'da Tendürek, Cudi, Gabar'da silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız evelallah inlerine girdi. Şu anda bunların lider kadrolarını yakalıyorlar ve etkisiz hale getiriyorlar. Bu millet asker, polis, korucu, hükümetinin arkasında oldukça ezer geçeriz.

Fırat Kalkanı'nda böyle olmadı mı? "Gaziantep'te 56 yavrumuzu, kardeşimizi  öldürdüler, 'artık sabır yok' dedik ve Cerablus'a girdik. Arkasından Rai'ye  girdik. Şu anda Dabık, Bab'ı geçtik. DEAŞ temizlendi, PYD, YPJ bunları da  temizliyoruz ve şu anda Münbiç'teyiz. Koalisyon güçleriyle, ABD ve Rusya'yla  görüşmelerimiz devam ediyor. Diyoruz ki buralardan tehdit devam ettiği sürece  bizim çekilmemiz mümkün değil."
 

EVET KANDİL'İN SONU OLACAK

Biz yeni bir dönemi şuanda ülkemize getirdik. yakın dönemde yaşadığımız bir tecrübe bize istikrarın ve istikrarsızlığın ne olduğunu bize tekrar gösterdi. 7 Haziran seçimlerini hatırlıyorsunuz, koalisyon bile kurulamadı. Ana muhalefet partisi terör örgütü ile beraber hareket etti. şu anda Kandil hayır diyor, Pensilvanya'da FETÖ'nün başı ne diyor hayır. Anamuhalefet bunlarla beraber yürüyor. Samsun'dan yükselen 'evet kandil'in sonu olacak.

16 NİSAN BAŞLANGICIN ADIDIR

16 Nisan Türkiye için yeni bir başlangıcın adıdır. Çok partili hayata geçtiğimizden bu yana 48 hükümet kuruldu. ortalama ömrü 16 aydır. Bunların kalıcı eser bırakması mümkün mü?

BUNLAR GENÇLERE TAKTI?

Gazi Mustafa Kemal ne dedi?  "Gençler Cumhuriyeti size emanet ediyorum." Ama CHP'nin şimdiki genel başkanı ne diyor." Çocukları oraya mı koyacağız"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x