30 yaşına kadar öğrenmemiz gereken 12 şey!

30 yaşına kadar öğrenmemiz gereken 12 şey!

30 yaşına kadar öğrenmemiz gereken 12 şey!

09 Mart 2017 - 15:25

30 yaşına kadar öğrenmemiz gereken 12 şey! 
Yüz Temizleme Aleti Alın !
Bu zamana kadar pamuk, temizleme sütü, temizleme jeli gibi bir çok ıvır zıvır ürünle uğraşıp cildimizi düzeltmeye, temizlemeye çalıştık ama olmadı. Şimdi teknolojiden faydalanma zamanı. Çok geç olmadan önce kendinize bir yüz temizleme aleti alın. Bazı modellerin yüze masaj yapma özelliği de var. Bir defa kullandıktan sonra yüzünüzü ne kadar iyi temizlediğine inanamayacaksınız.

Arkadaş fazlalıklarından kurtulun!
Nezaketen görüştüğünüz insanlardan kurtulmanızın vakti gelmedi mi? Eski sevgilinizin bir arkadaşı, ya da orta okuldaki sıra arkadaşınızla istemediğiniz halde konuşmak zorunda değilsiniz. Yakınınızda istemediğiniz insanlar sosyal medya veya cep telefonunuz sayesinde sizinle iletişime geçebilir, eğer rahatsız oluyorsanız cevap vermeyin. Mesajları, çağrıları yanıtsız bırakın, bu yanlış birşey değil. Hatta çok rahatsız olduğunuz bir durum varsa, o kişilerin sosyal medya hesaplarını engelleyerek kendilerinden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Tereddüt etmeyin, engelleyin!

Arkadaşınızın berbat nişanlısını yargılamaktan vazgeçin!
Arkadaşınızın sevgilisinden hoşlanmamanız çok normal ama artık işler değişti ve arkadaşınız sizin bir türlü sevemediğiniz o adamla nişanlandı. Artık arkadaşınızın sevgilisi hakkındaki kötü düşüncelerinizi kendinize saklamanızın vakti geldi. Siz isteseniz de istemeseniz de evlenecekler ve o adam arkadaşınızın hayatında sizden daha kalıcı olabilir!

Çift kişilik yatak alın!
Geceleri yalnız uyuyor olmanız tek kişilik küçücük yataklara mahkum olduğunuz anlamına gelmez. Kendinize bir iyilik yapın ve en kısa zamanda çift kişilik bir yatak alın. Ve tabii ki güzel dokulu çarşaflar! Ayrıca çift kişilik yatakta uyurken kendinizi daha kadınsı hissedeceksiniz, çünkü o yatak küçük bir kız çocuğunun ayıcıklı çarşafları olan tek kişilik yatağı değil!

Regl tarihlerinizi öğrenin!
Artık regl olduğunuz tarihleri bilseniz iyi olur. Bunun en pratik yolu regl tarihlerinizi telefonunuzdaki takvime not almak. Ayrıca akıllı telefonlara ve tabletlere indirebileceğiniz birçok regl hesaplayıcı uygulama arasından birini seçip kullanabilirsiniz.
Herkes fondöten sürmek zorunda değil!
Bazı alışkanlıklarımız gereksiz olsa da yıllarca onlardan vazgeçemiyoruz. Özellikle de makyaj alışkanlıkları çok can sıkıcı olabiliyor. Sivilce ve Kırmızı lekelerle dolu suratınıza beş kat fondöten sürmek yerine bir cilt doktoruna gidip tedavi olmanız daha mantıklı olabilir. Ve makyaj yaparken dermo-kozmetik ürünler kullanırsanız cildiniz de daha sağlıklı olacaktır. Problemsiz bir cilde sahip olup hergün yine de fondöten sürmeden sokağa çıkmayan kadınlar yok değil. Suratınıza birşey sürme ihtiyacı hissediyorsanız BB Krem ve ya renkli nemlendiriciler gibi daha hafif ve cildinize bakım yapacak ürünler deneyin.

Konuşmayın, yapın!
İşinizden, sevgilinizden ya da evinizden şikayetçi olabilirsiniz, ama artık lütfen sızlanmayı bırakıp harekete geçin. Genellikle hayatımızda birşeylerden memnun olmadığımızda onları değiştirmek yerine yakınımızdakilere anlatmayı tercih ediyoruz. Ama problemlerimizi başkalarına anlatmak, bizi dinleyen kişilerin içini karartmak dışında hayatımızdaki hiçbir şeyi değiştirmiyor. Birşeyleri değiştirmek istiyorsanız harekete geçin! Kilo vermek istiyorsanız, sızlanmayın rejim yapın!

Siyah bir ceket alın!
Siyah bir blazer ceketiniz mutlaka olmalı. Siyah ceketler her zaman bir kadının kurtarıcısıdır. Giyecek birşey bulamadığınız nikah, toplantı ve ya herhangi bir acil durumda ceketinize sarılın, hayatınızı kurtaracak!

Endişelenmeyi bırakın!
Herşey kendiliğinden hallolacak, göreceksiniz! Geleceğiniz için yapacağınız en iyi şey derin bir nefes alıp kendinize karşı neden bu kadar acımasız olduğunuzu düşünmek. Kendinize haksızlık etmeyin, hedeflerinize birden bire ulaşamazsınız. Küçük adımlarla ilerleyin böylece kendinizi başarısız hissetmeyeceksiniz.

Arabayla ilgili temel bilgiler edinin!
Ehliyetiniz yoksa mutlaka ehliyet alın. Arabanız olup olmaması önemli değil, her duruma hazırlıklı olmalısınız. Özellikle lastik değiştirmek, yağı kontrol etmek gibi basit şeyleri tek başınıza yapabilirseniz yola çıktığınızda sırtınız yere gelmez.

Tıkanan muslukları açmayı öğrenin!
Hayatınız boyunca aileniz ya da bir arkadaşınız yanınızda olmayacak. Tıkanan lavoboları açmayı öğrenin. Marketten bir lavabo açıcı alıp ihtiyacınız olduğunda kolay bulabileceğiniz bir yere koyun. Ya da çok çaresiz kalırsanız komşudan yardım isteyin.

Acil ihtiyaç çantası!
Her genç kadının mutlaka bir acil ihtiyaç çantası olmalı. Büyük boy bir makyaj çantasına acil durumlar için küçük bir diş fırçası, kuru şampuan, iç çamaşırı, jilet, ped,oje, törpü, fondöten, telefon şarjı ve bir miktar para koyun ve yanınızdan ayırmayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x