CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR...

01 Mart 2017 - 11:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgemizi etnik ve mezhebi temelde çatışma ve kaosa sürüklemeye çalışan tertiplere karşı da dikkatli olmalıyız. Yabancı ülkelerin çıkarları için istikrarımızı tehlikeye atamayız. Öncelikli vazifemiz  Suriye, Irak, Yemen gibi yerlerdeki fitne ateşini söndürmeliyiz, akan kanı durdurmalıyız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'da 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'nde  konuştu. Erdoğan, "Öncelikli vazifemiz  Suriye, Irak, Yemen gibi yerlerdeki fitne ateşini söndürmeliyiz, akan kanı durdurmaktır" dedi.

Teşkilatın mevcut potansiyelini yeterice kullanamadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:  "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı yaklaşık 8 milyon kilometrekarelik bir alanda 400 milyonu aşkın bir nüfusu bünyesinde barındırıyor. Bünyesinde olmaktan iftihar ettiğimiz bu teşkilat aynı zamanda ortak değerlerimizi, köklü tarihimiz ve kardeşliğimizi de temsil ediyor. zirve toplantısı teşkilatın genel remine bakmamız değerlendirmesini yapmamız, eksikleri görmemiz ve ona göre vizyonumuzu güçlendirmememiz için önemli bir fırsattır. Mevcut rakamlar potansiyelimizi yeterince harekete geçiremediğimizi açıkça ortaya koyuyor. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı bölgesinin 2015’te dünya nüfusu içindeki payı yüzde 6.2 olmasına karşılık dünya ticaretindeki payı sadece yüzde 2’dir. Öncelikle bölge içi ticareti arttıracak adımları atmamız şarttır. Bu sebeple e-kotanın hayata geçirilmesi çok önemlidir. Ülkeler arasında ticaretin artması için hava, kara ve deniz yolu ulaşımının kalitesini artırmalıyız.

2023 VİZYONU...

Her türlü ticari gelişimine ülkem hazır. 2023 vizyonuna çok önem veriyoruz. bugün teşkilatın her yıl birçok konuda toplantılar yaptığımızı ancak somut projelerde yeterince mesafe alamadığımızı görüyoruz. Teşkilatı sahiplenme konusunda da bazı sorunlarımız var. Sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Burada sorunları aşacağımıza inanıyorum. Zirvenin başarılı bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum." 

HER NE KADAR EKENOMİK GÖRÜNSE DE...

"Her ne kadar bu toplantı bir ekonomik işbirliği zirvesi olsa da asıl çerçevesi siyasettir, siyasi yaklaşımdır" diyen Erdoğan, "Adımlarımızı atarken siyaseti bir kenara koymamız mümkün değildir. Birçok ülkemizin sıkıntıları var.  Afganistan'ın, Azerbaycan'ın sıkıntıları var. Dağlık-Karabağ sorunu var. 20 yılı aşkın süredir devam eden görüşme bir neticeye ulaşamadı. Burada gerek ekonomi gerekse İslam İşbirliği Teşkilatı olarak adımlarımızı kararlılıkla atmalıyız. Ermenistan'ın işgalci tavrını hep birlikte, her türlü uluslararası toplantıda dillendirmek durumundayız" şeklinde konuştu.

KATİL SÜRÜLERİ..

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız. Bu terör örgütlerinin insanlık dışı cinayetleri sebebiyle Müslümanların töhmet altında bırakılmasına asla müsaade edemeyiz. Bölgemizi etnik ve mezhebi temelde çatışma ve kaosa sürüklemeye çalışan tertiplere karşı da dikkatli olmalıyız. Bölgede yabancı ülkelerin çıkarları için istikrarımızı tehlikeye atamayız. Öncelikli vazifemiz  Suriye, Irak, Yemen gibi yerlerdeki fitne ateşini söndürmeliyiz, akan kanı durdurmalıyız. Haksız bir izolasyona tabi tutulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimizle dayanışmamızı arttırmamız lazım"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x