"10 DAKİKA SONRA OLSA FACİA YAŞANABİLİRDİ"

"10 DAKİKA SONRA OLSA FACİA YAŞANABİLİRDİ"

06 Ekim 2016 - 17:19

Yenibosna'daki saldırıya ilişkin çarpıcı bir detayı görgü tanığı paylaştı. Tanık, saldırının 10 dakika sonra meydana gelmesi durumunda, öğrencilerin eve dönüşüne denk geleceğini ve bir facianın yaşanabileceğini aktardı.

Saldırıya ilişkin çarpıcı bir detayı paylaşan görgü tanığı Metin Ali, saldırının yaşandığı caddeye yakın iki okulun olduğunu söyledi.

"10 DK SONRA OLSA FACİA YAŞANABİLİRDİ"

Tanık, saldırının 10 dakika sonra meydana gelmesi durumunda, öğrencilerin eve dönüşüne denk geleceğini ve bir facianın yaşanabileceğini aktardı. Olayın ardından polis ekipleri ikinci bir patlamaya karşı bölgeyi boşalttı. Bölgedeki okullar boşaltılırken, çevrede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Motosikletli saldırı Türkiye'nin yabancı olduğu bir saldırı türü. Peki teröristler neden bu yöntemi kullandı?

"SIZMANIN DAHA ETKİLİ OLMASI İÇİN MOTOSİKLET KULLANIYORLAR"

CNN Türk canlı yayınına katılan terör uzmanı Abdullah Ağar, bu konuya cevap getirdi. İşte Ağar'ın ağzından sorunun cevabı: "Aslında Irak'a çok benziyor. Irak'ta da bombalı araçlarla başlamıştı. Irak güvenliği bombalı araçlara karşı güvenlik önlemlerini artırdı. Bombalı araçlarla sızma sorlaşınca bu sefer bombalı motosiklet devreye girdi. Aslında onların yaşamış olduğu evrelerin bir benzeri Türkiye'de yaşanıyor. Yani bu bombalı motosikletin kullanılması sızmanın daha etkili yapılabilmesi için kullanılan bir yöntem. Bu anlamda da bir ilk."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x