"140 Kişi İçinde Ateşi Olan..."

"140 Kişi İçinde Ateşi Olan..."

25 Şubat 2020 - 20:37 - Güncelleme: 25 Şubat 2020 - 20:42

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs için alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, "Etkili önlemler sayesinde bugüne kadar dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmamıştır." dedi

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;


Etkili önlemler sayesinde bugüne kadar dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmamıştır. 


Tecrübeli ekibimiz Ankara'da bulunduğu için İstanbul yerine tercihimizi Ankara'dan yana kullandık. Şehir hastanesine 300-400 metre uzaklıkta olan, şu ana kadar kullanılmayan Bilkent'teki klinik gözlem konuk evini kullanıma açtık


Yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri olduğunun öğrenilmesi, birkaç yolcuda da ateş olmayıp, öksürük bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara'ya indirme kararı aldık.


140 kişi içinde ateşi olan herhangi bir yolcu olmadığını, 4 hastada öksürük ve 2 hastada boğaz ağrısı yakınması olduğunu ve 4 hastanın özellikle ateşinin olmadığını, genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum.


Sonuçlar önümüzdeki saatlerde çıkmış olur. Çıktığı anda da sizlerle paylaşacağız.


Biz özellikle Çin'de enfeksiyonun kaynağı Vuhan'dı. İran'da ise Kum kenti ve Meşed olduğunu biliyoruz.

İran'daki Türk vatandaşları Türkiye'ye gelmek isterlerse, nasıl getirilmeleri gerektiğiyle ilgili her türlü imkanımızı seferber edeceğiz


Her bir hasta ayrı tek kişilik odalarda tutuluyor.


Normalde İstanbul'a giden ve biz devamında bu şüpheli durum olunca Ankara'ya yönlendirdiğimiz bir uçaktı. Belli bir mesafeden yakın bir temas olmadığında bulaşmadığını biliyoruz. Fakat çocuk oldukları için bununla ilgili ailelerin bir hassasiyeti var. Tamamen ailelerin panik olgusunun olmamasını sağlamak için.


Bizim ülke olarak daha hassas davrandığımızı özellikle belirtmek istiyorum. 3-4 gün önce bir ülkeden içinde şüpheli olduğunu bildiğimiz bir vakayla ilgili biz saatlerce mücadele ettik ve Türkiye'ye indirmedik. Başka bir ülkede biz yakıt ikmali yaptırdık. Biz bir kişinin kesin, ikinci kişinin şüpheli bilgisiyle o uçağı ülkeye indirmedik. Bu konuda ne kadar hassas davrandığımızın bilinmesi için söylüyorum.


Her türlü hassasiyeti ve bu noktadaki yaklaşımı üst düzeyde sağlama noktasında bir çaba içerisinde olduğumuzu söylemek istiyorum.


Yolcuların ağırlıklı kısmı genç yaşta. Yani yaşlı olan 3 kişi dışında yaş ortalaması 30-35 aralığında olan çocukların da bulunduğu belirteyim. Gençlerde hastalık seyrinin sorunlu olmadığını, bulaşıcılığın da düşük olduğunu biliyoruz.


Hiçbir Türk vatandaşımızın İran'a gitmesine izin vermiyoruz.


Maskeler mevcut özellikle biz üretici firmalarla iletişim halindeyiz. Hatta önümüzdeki günlerde Çin'e yardım hazırlığı içindeyiz. Aynı şekilde İran'a da benzer şekilde yardımımız olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x