20 metrede can pazarı

20 metrede can pazarı

Uşak’ta yapımı devam eden cami inşaatında kalıpların çökmesi sonucu 5 işçi yaralandı. Çökme anında kubbe kısmındaki 20 metre yükseklikteki profillere tutanan bir işçi 4.5 saat süren çalışmayla kurtarıldı

24 Ocak 2016 - 17:05

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesinde yapımı süren cami inşaatında, dün sabah saatlerinde kubbe içindeki inşaat kalıpları iskeleyle birlikte çöktü. Kalıpların altında kalan 5 işçi yaralanırken, yaralı işçilerin meslektaşları durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken itfaiye ve AFAD ekipleri de bölgeye yönlendirildi. İskelenin çöktüğü anlarda bir işçi ise 20 metre yükseklikte, caminin kubbe kısmındaki profillere tutunarak düşmekten kurtuldu.

Hayati tehlike yok

Profillerde askıda kalan Hüseyin Tekin adlı işçinin kurtarılması için iki vinç ile çalışma başlatıldı. Büyük vinç, yaklaşık 5 metre yüksekte kalan ibadethanenin merdivenleri nedeniyle ulaşılamayan cami girişine küçük vinci taşıdı. Camiye giren küçük vinç, merdiven sistemini mahsur kalan işçiye kadar uzattı. AFAD ekibinde görevli bir kişi, merdivenden çıkarak mahsur kalan işçiye ulaştı. 4.5 saat süren çalışmanın ardından işçi Hüseyin Tekin, aşağı indirildi. Yaralanan işçilerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Babanın silahla tehdidi kamerada!

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x