21 Yıllık Sır Çözüldü !

21 Yıllık Sır Çözüldü !

26 Temmuz 2018 - 19:30

İskenderun'da 2,5 yaşındayken kaçırılan oğlu Gürsel Selam'ı bulmak için Türkiye'nin dört bir yanında çalmadık kapı bırakmayan İbrahim Selam'ın hasreti, 21 yıl sonra mutlu sonla noktalandı


Kayıp çocuklarının üzerinden tam 21 yıl geçmiş, umutların tam tükendiği bir anda 17 Temmuz'da baba İbrahim Selman’ın, sosyal medya hesabına bir mesaj düştü. Ancak işlerimin yoğunluğundan geç bakmıştı Baba Salman, 'İbrahim Bey acil sizinle konuşmam gerekiyor, bir konu hakkında. Lütfen dönüş yapın' diye mesaj geldiğini gördü ve kendisi de mesaja 'Benim bir tek önemli konum var, o da kayıp oğlum Gürsel. Başka hiçbir konu önemli değildir' diye yanıtladı. Gürsel, bunun üzerine çocukluk fotoğrafını attı. 'Bu ben miyim? Sen benim babam mısın?' deyince, 21 yıl sonra Salman ailesi için bir anda dünya tersine döndü.

21 YIL SONRA GERÇEK AİLESİNE KAVUŞTU

İskenderun'da anneannesinin evinin önünden 2,5 yaşındayken kaçırılan Gürsel Selam, 21 yıl sonra Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) aracılığıyla ailesine kavuşmuştu.

YAVRU KÖPEĞİ SEVERKEN KAYBOLDU

Atiye Selam, 3 Ekim 1997'de 2,5 yaşındaki oğlu Gürsel ve 10 aylık kızı Emine ile yaşadıkları İzmir'den İskenderun'a hasta annesini ziyarete gitti. Bir sabah kucağındaki kızı ve elinden tuttuğu oğlu ile bakkaldan dönen Atiye Selam, bir köpek yavrusuyla sokakta oynayan çocukları gördü. Atiye Selam, oğlunun köpek yavrusuyla oynamak istemesi üzerine, kızını eve bırakıp geri geldi. Mahalledeki çocuklar yavru köpekle oynamaya devam ederken Gürsel'in orada olmadığını gören anne Atiye Selam, sokaklarda oğlunu aramaya başladı, ancak nafile yoktu.

KAYIP GÜRSEL 21 YIL 40 KM UZAKTAYDI!

Oğlunu bulmak için çalmadık kapı bırakmayan baba İbrahim Selam, Türkiye'nin neredeyse yarısını dolaştı. Kayıp yakınlarını buluşturan YAKAD'a ulaşan İbrahim Selam, dernek aracılığıyla arama çalışmalarını sürdürdü. "Umut Otobüsü" üzerine, çakmaklara, kibritlere, takvimlere Gürsel'in fotoğrafları basıldı. Gürsel, kendisini kaçıran kişi tarafından, Antakya'da çocukları olmayan bir çifte, 'Bu çocuğun anne-babası İzmir'de selde boğularak öldü’ denilerek verilmişti.

GERÇEĞİ 15 YAŞINDA ÖĞRENDİ

Gürsel'in gerçek ailesi de çocuklarını bulabilme ümidiyle İzmir'den Kırıkhan'a taşındı. Gürsel, yıllar sonra eğitimini tamamlamış, mesleğini eline almış, bilinçli bir genç olarak hayatını sorgulamaya başladığında Üvey ailesine kendisiyle ilgili sorular sordu ve 15 yaşına geldiğinde gerçeği öğrendi. Gürsel'in, YAKAD aracılığıyla babasına ulaşması, kaybolduktan 21 yıl sonra ailesine kavuşmasını sağladı.

Yakınları güçlükle ayakta durabildi
YAKAD ile tanışan, derneğin desteğini hiç esirgemediğini belirten İbrahim Selam şunları söyledi: "YAKAD'a minnettarız. Ellerinden geleni yaptılar. Yanımızda durdular. İnsanlara yol gösteriyorlar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ben çocuğumu buldum diye bir kenara çekilmiyorum. Artık bu projelerin daha fazla içerisinde yer alacağım. Ülkemizde çocuklar kaçırılıyor, tecavüz ediliyor, öldürülüyor. Bunlarla ilgili yasaların çıkmasını istiyoruz. Şu an çocuğumu bulmamın sevincini yaşamıyorum. Aramızda 21 yıl var. Kayıp 21 yılı nasıl telafi edeceğiz..." 

Olayı adli makamlara intikal ettirdiklerini, babalık davası, adı ve soyadının değişmesi davalarını açtıklarını anlatan Selam, bu sürecin takipçisi olacağını, Gürsel'e kavuşmalarının diğer kayıp ailelerine hem umut olmasını hem de cesaret vermesini istediklerini sözlerine ekledi.

VUSLADI DAVUL ZURNAYLA KUTLADILAR

21 yıl aradan sonra gerçek ailesine Kırıkhan’da kavuşan Gürsel önce annesi Atiye ile kucaklaştı. Anne Atiye Salman oğluna 21 yıl sonra kavuşmanın tarifsiz mutluluğuyla dakikalarca boynuna sarıldı, onu kokladı, bağrına bastı. Kavuşma anı ise çevredekilerin de tüylerini diken diken etti. Bir taraftan anne ile oğlunun duygusal kucaklaşması sürerken Salman ailesinin diğer fertleri, yakınları komşuları davul zurna eşliğinde göbek atıp halaylar çektiler. Bu coşkuya Gürsel, annesi ve kız kardeşi de katıldı.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x