32 YILDA TAMAMLANAN ARAŞTIRMADAN ÇARPICI SONUÇ!

32 YILDA TAMAMLANAN ARAŞTIRMADAN ÇARPICI SONUÇ!

08 Şubat 2018 - 15:52

32 yılda tamamlanan araştırmadan çok çarpıcı sonuç!

Güney California Üniversitesi'nden bilim adamları, obezitenin bulaşıcı olabileceğini iddia ediyor. Araştırmacılar, 1.111 çocuğun ve ailenin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmada gençlerin %25'ine, yetiişkinlerin ise %75'ine obezite teşhisi koydu. Sosyal çevre, yeme alışkanlıkları ve diğer faktörler analiz edildiğinde anne ve babası obez olan çocuklarında kilolu olduğu saptandı.

Hawaii Üniversitesi'nden araştırmacıların, 5 bin kişi üzerinde yaptığı incelemeye göre fazla kilolu insanlarla arkadaşlık yapan zayıf kişilerin kilo aldığı gözlendi. Yani kilolu olan kişiler zayıf arkadaşlarının kilo almasına yardım ediyormuş.

2

Harvard Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, obezitenin kişiden kişiye yayılabileceği teorisinde en gelişmiş ilerlemeyi yaptılar. 32 yıldır 12 bin kişilik bir grubu analiz eden uzmanlar, 'arkadaşınız ekstra kilo almışsa,% 50 oranında kilo almanız muhtemeldir' sonucunda birleşiyorlar.

3

Bilim insanları, bu verilerin obezite ile mücadelede yeni yolların geliştirilmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor. Amaç, bireysel olarak değil, sağlıklı beslenme ilkelerini gruplar halinde uygulamaktır. Yapılan çalışmalar, bildiğimiz bir gerçeği ispatlıyor aslında: Arkadaşlarınızla birlikte kilo vermek her zaman daha iyi sonuçlar doğuruyor.

4

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x