"81 İlimiz İçin Geçerlidir"

"81 İlimiz İçin Geçerlidir"

27 Eylül 2019 - 18:36

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor

İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları;

İstanbul’daki tüm ilgili kurumlarımızın temsilcileri sabahtan beri çalışma halindeyiz buna birinci ordu ve jandarma da dahildir. 5.8’lik depremle ilgili Cumhurbaşkanımızın görevlendirdiği andan itibaren depremin yönetimiyle hemen sonrasında ileriye dönük çalışmalarla fırsata çevirdik. Yaptığımız çalışmalar şunu gördük biz olası depremde 81 ilimiz için geçerlidir bu. Toplantıda sağlıklı bir sistem kurduğumuzu görmüş olduk.

Her ilçe için görevli arama kurtarma ekibi var. 28 ayrı alanda yeni planlarımızın da sabahtan itibaren çok detaylı bir şekilde gözden geçirdik. Bir haftaya kadar çok daha güçlü şekilde her türlü tatbikatlarla çalışmalar devam edecek. 

İstanbul’da tek bir vatandaşımızın burnu kanarsa bilgi kirliliğinden dolayı. Afet yönetimi bilgi kirliliği yapanları affetmez. Bütün şeffaflığıyla çalışılan tartışılan tartışılan bir çalışmadır buna toplanma alanları da dahildir. İnsan hayatı üzerinden siyaset yapılmamalı. Olmayan bir şey var gibi göstermek ahlaki değil. Toplanma alanları ihtiyacı karşılanmakta. Her sismik hareket takip edilmekte. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum


80 kamu binamızla ilgili inceleme yaptık. Bu akşam hasar tespitleri tamamlanacak. Açıkladığımız eylem planı çerçevesinde dönüştürülmesi gereken konutları 5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Depreme hazır bir ülke olarak devam edeceğiz. Az hasar görmemizin nedeni çalışmalarımızdır. Biz durmadan yorulmadan çalışmalarımıza deva edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x