ABD ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNE LGBT BAYRAĞI ASILDI

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNE LGBT BAYRAĞI ASILDI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği binasına, Orlando'da eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen ve 49 kişinin öldüğü saldırının yıl dönümünde LGBT bayrağı asıldı.

21 Haziran 2017 - 16:27

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği binasına, Florida'nın Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece bir kulübüne düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırının yıl dönümünde Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans (LGBT) hareketinin simgesi olan gökkuşağı şeklindeki bayrak asıldı.

NE OLMUŞTU?
ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando'daki Pulse adlı bir LGBT gece kulübünde 12 Haziran 2016 Pazar günü düzenlenen ve 49 kişinin ölümüne yol açan katliamın ardından, bir grup 19 Haziran'da İstanbul'da yapılacak onur yürüyüşlerine yönelik tehditlerde de bulunmuştu.

Müslüman Anadolu Gençliği adlı grup, 19 Haziran 2016'da yapılacak Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran 2016'da yapılacak LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans) Onur Yürüyüşü'ne karşı tehlikeli bir çağrı yapmıştı. Grup, Twitter hesabından "Yürütmeyeceğiz", "Sapkınlığa müdahale etmekle mükellefiz" yazılı görseller paylaşmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x