Acı Detay Ortaya Çıktı!

Acı Detay Ortaya Çıktı!

17 Haziran 2021 - 17:26

İzmir'de HDP il başkanlığı binasına girerek bir görevliyi silahla öldüren kişi ardından camı kırarak sokaktakilere ateş açtı. Saldırgan gözaltına alınırken, hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği öğrenildi

Olay, saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Silahlı olduğu belirtilen bir şahıs, İsmet Kaptan Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde bulunan HDP il binasına girdi. Silahlı saldırgan kapıyı açan görevliyi öldürdü.

Saldırgan ardından camları kırarak sokaktaki vatandaşlara ateş açmaya başladı. 


İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi ve yaya geçişine kapattı. 

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ

O.G. tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi.

Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.

ŞÜPHELİNİN SİLAHLI PAYLAŞIMLARI

HDP İl Başkanlığı'nda parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak öldüren O.G.'nin sosyal medyada 'Kin yuttum kan kusturacağım' yazılı silahlı fotoğraflar paylaştığı görüldü.

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği silahlı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.

Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SOYER: SALDIRIYI KINIYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Soyer açıklamasında "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x