AÇIK ÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU SINAV NE ZAMAN?...

AÇIK ÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU SINAV NE ZAMAN? MERAK EDİLENLER...

AÇIK ÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU SINAV NE ZAMAN? MERAK EDİLENLER...

28 Nisan 2017 - 11:53 - Güncelleme: 28 Nisan 2017 - 12:03

2017 AÖF (Açıköğretim) sınav giriş yerleri belli olurken, sınav ne zaman olacak ve sorular ne zaman yayınlanacak? Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi'nde okuyanlar ilk defa "kısa cevaplı ve açık uçlu" sorulara cevap verecek. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, hangi derslerde "kısa cevaplı" soruların sorulacağını açıkladı. Sınava girecek olanlar sınav giriş belgesini iki yerden alabilirler: Anadolu Üniversitesi'nin resmi web sitesinden veya da üniversitenin büro merkezlerinden. Belgeyi almayanlar sınava giremeyecek.
Türkiye genelinde hafta sonu (29-30 Nisan) yapılacak olan sınavlar için Açıköğretim Fakültesi sınav saatlerine dair ve belgelere dair belgelere dair kendi sitesinden açıklamada bulundu. Sınava girecek olan öğrenciler, belge konusunda dikkat etmelidir. Buna göre sınavlar; Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Sınava girmek için gerekli olan belgeler ise; Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi, Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir. Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Aşağıda sınava girecek olanlar fakültenin "öğrenci otomasyon" bölümünden belgeyi alabilirler.
Sorular nerede yayınlanacak?
Hafta sonu sınava girecek olan öğrenciler, sorular E-KAMPÜS sitesinde görebilirler.
Sınava Dair Merak Edilenler
Kısa cevaplı ve açık uçlu sorular sorulacak mı? Hangi derslerde yeni sınav sistemi uygulanacak?
Yeni sınav sistemi içerisinde yer alan ve bilgiyi ölçen kısa cevaplı sorular, Açıköğretim sınavlarında da sorulacaktır. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yeni sınav sistemine dair önemli açıklamalarda bulunurken, açık uçlu soruların hangi derslerde sorulacağını söyledi. Gündoğan, Türk Dili ve Edebiyatı (Çağdaş Türk Romanı), Felsefe (Çağdaş Felsefe), Tarih (Hukuk Tarihi) programlarda kısa cevaplı ve açık uçlu soruların sorulacağını söyledi: 2 kısa cevaplı soru, 1 açık uçlu soruların sorulacağını açıkladı.
Üç ders sınavına girebilmek için şartlar nelerdir?
Başarısız olduğu derslerden 3 ders sınavına girebilmek için öğrencilerin güz ya da yaz döneminde bu derslere kayıt yaptırması gerekiyor. Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesinden yapılan duyuruda ders notları DZ veya YZ olan öğrencilerin bu sınava giriş haklarının bulunmayacağı da hatırlatıldı.
Sınava giren öğrencilerin alacağı sonuçlar ise ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları dikkate alınarak değerlendirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x