"Acımız Çok Büyük"

"Acımız Çok Büyük"

06 Aralık 2019 - 11:07 - Güncelleme: 06 Aralık 2019 - 11:14

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili konuştu. Gül, Ceren'in katilinin açık cezaevine alınması ve firarıyla ilgili soruşturma yapıldığını söyledi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ordu'da işlenen Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili değerlendirme yaptı. 

"Acımız çok büyük. Ceren yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum" diyen Gül'e, katilin, kapalı cezaevindeki yoğunluk nedeniyle açık cezaevine nakil edildiği iddiaları soruldu. 

Bu tür hadiselerin yaşanmamasının ortak dilekleri olduğunu belirten Gül, "Açık cezaevinde infazını yaparken 2 Aralık’ta firar ettiği anlaşılıyor. Savcılık tarafından yakalama kararı çıkarılıyor. Polis yakalamaya çalışırken cinayeti işliyor. İki polisimizi de yaralıyor cani. Onlara da şifa diliyorum, geçmiş olsun.... 

Başsavcılığmız konuyu tüm yönleriyle soruşturuyor. Adli yönden titizlikle çalışmalar devam etmiş ve tutuklanmıştır. Yargı hak ettiği cezayı verecektir. Bakanlık olarak da kurum olarak da idari soruşturma yapılıyor. Açığa alınması ve firarında mavzuata aykırılık ve ihmal olup olmadığı soruşturuluyor.

Türkiye'de açık ve kapalı cezaevi uygulamaları yeni değil, geçmişten bu yana uygulamalar var... Burada bir düzenleme parlemantonun takdirinde. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmedi. Bu sistemle ilgili uygulamarla ilgili, yaşanan hadiselere bakılarak, gözden geçirmeler olacaktır..."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x