ADIM ADIM DABIK’A

ADIM ADIM DABIK'A

15 Ekim 2016 - 18:50

İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER, İZLENEN HABER , İZLENEN HABER

 

 

Uluslararası haber ajansı Reuters, TSK destekli Suriyeli muhaliflerin düzenlediği Dabık operasyonunun başladığını bildirdi. AA da muhalif birliklerin, Dabık'ın doğu tarafından operasyon başlattığını duyurdu. Ancak Reuters'a konuşan Türk askeri kaynakları, kara operasyonunun başladığı yönündeki haberleri yalanladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün Fırat Kalkanı Harekatı hakkında yaptığı açıklamada, "Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz" dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı'na katılan bir Suriyeli muhalif komutan, Reuters'a yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın elindeki Dabık köyüne yönelik saldırının bu sabah başladığını söyledi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk tankları ve savaş uçaklarınca desteklenen muhaliflerin, Dabık'ın çevresine saldırdığını belirtti.

Gözlemevi, terör örgütü DEAŞ'ın, 1200 militanını Dabık'a konuşlandırdığını bildirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x