ADLİYEDEKİ BANKAMATİK KARTI KOPYACILARI TESPİT EDİLDİ

ADLİYEDEKİ BANKAMATİK KARTI KOPYACILARI TESPİT EDİLDİ

Adliyedeki bankamatik kartı kopyacıları tespit edildi

05 Temmuz 2017 - 13:43

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki bankamatik ATM’sine yerleştirilen kart kopyalama cihazı ile bazı personelin maaşları çekildi. Mağdurların şikayeti üzerine harekete geçen polis, ikişer üçer kişilik gruplar halinde makinelere kopyalama cihazını yerleştirenlerin görüntülerine ulaştı.
İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli  çalışanların maaşlarını çektikleri ATM'ye kart kopyalama cihazı yerleştirildiği ortaya çıktı. Maaş hesapları boşaltılan adliye personeli savcılığa başvurdu.  ATM’lerin kameralarını izleyen Siber polis ekipleri, şebeke üyelerinin ikişer üçer kişilik gruplar halinde makinelere kopyalama cihazını yerleştirdiğini tespit etti. Tespit üzerine, şikâyetçi olan ve hesaplarından para çekilen memur ve çalışanlarının hesaplarını incelemeye alan polis ekipleri, hesaplardaki paraların aynı şebeke tarafından  çekildiğini ve  internetten  alışveriş yapıldığını belirledi.

MEBLAĞ VE MAĞDUR SAYISI ARAŞTIRILIYOR

Araştırmaya  devam ettiren polis, kaç banka müşterisinin hesabının boşaltıldığını ve vurgun miktarını belirlemeye çalışırken, makinelerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden de şebeke üyelerinin kimliğini belirlemeye çalışıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x